ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Gaziantepliler, insancıl özelliklerinin bir örneğini daha sergilediler “ 

“Gaziantepliler, insancıl özelliklerinin bir örneğini daha sergilediler “ 
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2020 / 18.56
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2020 / 18.56

Gazianteplilerin emek ve yardımlarıyla altı ay gibi kısa bir süre içinde gerçekleştirilen beş katlı 100. Yıl Atatürk Kan Merkezi Cumartesi saat 16’da törenle hizmete girdi. Törene Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu. Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı, Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şahabettin Balkan, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Kızılay Genel Başkanlığı yöneticileri, öğrenciler, daire müdürleri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı i-le Göndere bayrak çekildi. Açış konuşmasını A. Korkut Tahaoğlu yaptı. Çalışmaları anlattı. Vali Fikret Koçak yaptığı konuşmada 100. Yıl Atatürk Kan Merkezinin nasıl meydana getirildiğini özetledikten sonra şunları söyledi:

“Eser, Gazianteplilerindir. Benim minnet duygularım Gazianteplilere derindir. Gaziantepliler, çağımızın yetiştirdiği en büyük insan, Atatürk'ün adına yakışır bir eser meydana getirdiler. Emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen tüm Gazianteplilere sevgi ve saygıları mı arz ederim.”

Daha sonra konuşan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu ise meydana getirilen eserin öneminden, güzelliğinden bahsederek, 100. Yıl Atatürk Kan Merkezinin aynı zamanda trafik ilk yardım merkezi olarak da hizmet etmesi için devlet olarak illerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. (Bakan Ayanoğlu'nun konuşmasının metnini diğer sütunlarımızda bulacaksınız)

Atatürk Kan Merkezinin açılışından sonra Bakan Ayanoğlu ve beraberindekiler Çocuk Esirgeme Kurumuna giderek orada incelemeler yaptı. Bakan Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu daha sonra hastanelerde teftişlerde bulunarak doktorlara nasıl çalışmaları gerektiği konusunda bir konuşma yaptı. Bununla ilgili haberleri yarın vereceğiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *