ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Gaziantepliler eğitim savaşında da gerekeni yapacak”

“Gaziantepliler eğitim savaşında da gerekeni yapacak”
YAYINLAMA: 17 Şubat 2021 / 13.25
GÜNCELLEME: 17 Şubat 2021 / 13.25
Dün saat 17.30’da Binevler semtinde yaptırılmaya başlanan rahmetli Bahattin Kayalı İlkokulu’nun temeli Vali Fikret Koçak tarafından törenle atıldı. Şehitlerimiz ve Atatürk için yapılan saygı duruşundan sonra topluca İstiklâl Marşı söylendi.

Açış konuşmasını yapan Gaziantep'te ilkokul yaptırma derneği başkanı Dr. Şakir Özyetkin şimdiye kadar şehrimizde dernek kanalıyla 13 okul yaptırıldığını 14. okulun temelinin de bugün atıldığını, Konak mahallesinde de Zihni Kutlar tarafından kısa bir süre sonra ikinci bir okulun daha yapılmasına başlanacağını söyledi. Derneğin, Vali Mehmet Ali Çeltik tarafından 1955 yılında kurulduğunu sözlerine ekledi.

Vali Fikret Koçak ise:

“Gazianteplilere teşekkür etmekle söze başlıyorum. Gaziantepliler yurt savunmasında hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Tarihte bunu en güzel şekilde ortaya koymuştur. Eğitim savaşında da gerekeni yapacaktır. Buna inanıyorum.“

Bugün şehrimizde 11 ilkokul binasına ihtiyaç vardır. Kenar semtlerimizdeki ilkokulların sınıflarında 85- 90 öğrenci bulunuyor. Halbuki normal olarak sınıflarda en fazla 40 öğrenci bulunmalıdır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *