ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantepli mucize yaratmaya devam ediyor

Gaziantepli mucize yaratmaya devam ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Gaziantep’te ilk paket tipi su soğutucusu AkMaks firması tarafından yapıldı. Türkiye’de de bu çok az sayıda firma tarafından üretilen paket tipi su soğutucuları büyük ölçüde ithal ediliyor. Küçük Sanayi sitesinde faaliyet gösteren AkMaks&#821
Gaziantep’te ilk paket tipi su soğutucusu AkMaks firması tarafından yapıldı. Türkiye’de de bu çok az sayıda firma tarafından üretilen paket tipi su soğutucuları büyük ölçüde ithal ediliyor.
Küçük Sanayi sitesinde faaliyet gösteren AkMaks’ın yetkililerinden Kadir Mizmizoğlu, Türkiye’deki uluslar arası fuarlardan ve yabancı ülkelerden gelen broşürlerden paket tipi su soğutma cihazlarını gördüğünü belirttikten sonra, ‘’ Biz sanayi kenti olan Gaziantep’te bu cihazlara büyük ihtiyaç vardı. Uluslar arası fuarlarda bu cihazları inceledik, daha çeşitli ülkelerden gelen broşürlere baktık ve 2 yıl süren bir çalışma sonunda bu makinayı imal ettik. Fuarlarda ve broşürlerde gördüğümüz cihazlara baktık ve aynı işi gören farklı bir makine yaptık’’ diye konuştu.
Ürettikleri paket tipi su soğutucularının şu anda 30 fabrikada çalıştığını söyleyen Mizmizlioğlu, cihazların bir taraftan çalışan makinaların ısısını aldığını, diğer taraftan da ortamı soğutarak klima görevi gördüğünü bildirdi. Mizmizlioğlu, ‘’ Ürettiğimiz soğutucular, tekstil makinaları, plastik çuval fabrikaları, ekstürler boru, kablo vs. sistemleri. Şoklama sistemleri, terlik sanayi, kapalı devre sanayi tesisleri ve konutların merkezi soğutma sistemlerinde kullanılmaktadır’’ dedi.
Türkiye’nin ithal ettiği bir ürünü Gaziantep’te üretmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Mizmizlioğlu, ithal makinalara göre fiyatın yüzde 50 daha ucuz olduğunu, talepte bulunan firmanın ihtiyacına göre kapasiteyi arttırıp azaltabildiklerini kaydetti. Paket tipi su soğutucularını GATEMAK ve GAFOTEK fuarlarında da sergileyen Kadir Mizmizlioğlu, gördüğü ilgiden memnun. Mizmizlioğlu, ‘’ Makinalarımızı görenler, ‘ Bu makine hangi ülkede imal edilmiş’ diye soruyorlar ve büyük ilgi gösteriyorlar şeklinde konuştu .



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *