ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantepli doktorlar, 12 Eylül sonrası Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptı 

Gaziantepli doktorlar, 12 Eylül sonrası Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptı 
YAYINLAMA: 23 Aralık 2020 / 13.04
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2020 / 13.04
Dr. Ahmet Korkut Tahaoğla: “Sağlık sorunu olan yoksul vatandaşlar Tabipler Odası’na başvurdukları takdirde kendilerine yardımcı olunacağını” söyledi.

Bir süre önce yaptığımız yayınla yoksul ve hasta yurttaşların mütehassıs tabipler tarafından muayene ve tedavi edilmesini, bunun için de haftada veya ayda bir gün ayrılmasını teklif etmiştik. Teklifimize ilk ses Dr. Ergun Apl'den, ikinci ses de Amerikan Hastanesi’nden gelmişti.

Dün bir açıklama yapan Gaziantep Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Korkut Tahaoğlu, şehirde bulunmadığı için yayına cevap veremediğini, gelir gelmez ilk işinin Sabah'ı aramak olduğunu ifade ile şunları söyledi:

“Daha önce yayınladığınız bir doktor arkadaşımın ifade ettiği gibi Tabipler Odası olarak bizim arkadaşlarımıza şunu yapın demeye yetkimiz yok. Sadece ricada bulunuruz, teklif ederiz.

12 Eylül’den sonra Gaziantep Tabipler Odası dolayısıyla hekimler Türkiye'de örnek çalışmalar yaptı. Resmi hekimlerin bulunamadığı sağlık kuruluşlarında serbest çalışan mütehassıs hekim arkadaşlarımız tek kuruş ücret almadan karşılıksız hizmet yaptı.

Şimdi de fakir ve yoksul vatandaşlarımız hangi hekime gitse sessizce tedavi ve muayenelerini yapıyorlar. Biz hekimler reklâmdan kaçınırız. Vatandaşlarımızdan sağlıkla ilgili sorunlarını çözemeyenler Tabipler Odası’na müracaat ettikleri takdirde kendilerine her türlü yardımı yaparız. Bunun yanı sıra resmi sağlık kuruluşlarımızda hekim kadroları tam ve çok değerli mütehassıs hekim arkadaşlarımız var. Diğer meslek gurupları arasında hekimlerimiz en büyük hizmeti vermişlerdir. Bundan da büyük bir gurur ve kıvanç duymaktadırlar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *