ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantepli çocuklar da gidebilir

Gaziantepli çocuklar da gidebilir
YAYINLAMA: 13 Ocak 2021 / 13.25
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 13.25
Ünlü İstanbul Darüşşafaka’nın kapıları Anadolu çocuklarına da açıldı

Bugüne dek sayısız yetim yetiştiren tarihi Darüşşafaka Lisesi’nin yetkilileri Anadolu illerinden de öğrenci almak  için çağrıda bulunmaktadır Her yıl olduğu gibi bu yıl da aranan koşullara sahip kız ve erkek öğrenci için sınav açılacaktır. Okul yöneticileri aday sayısının yanı sıra çoğunlukla İstanbul’dan başvuruda bulunulmasından yakınmışlardır.

Darüşşafaka Lisesi Müdür Yardımcısı Gürgün Özdemir, seslerini İstanbul dışındaki illere duyuramadıklarını belirterek, şunları söylemiştir:

“Biz okulumuzda okuyan öğrenciden hiçbir şey istemiyoruz. Her ihtiyaçları tarafımızdan karşılanıyor. Fakat İstanbul dışındaki illerimizdeki yetim çocuklarımız eğitimleri esnasında birçok üzücü durumla karşılaşıyorlar. Onlar için de tüm yurttaki okullara afişler ve bildiriler yolladık. Okulumuzun kapıları tüm yetim çocuklara açıktır.”

Tüm öğrencilerine “karşılıksız” parasız yatılı öğrenim veren ve İngiliz dilinde modern fen eğitimi yapılan okula önümüzdeki ders yılında 125 öğrenci alınacağı açıklanmıştır.

Darüşşafaka Cemiyeti yetkilileri ise, okulun bütün gereksinimlerinin devletten hiçbir yardım almadan, yalnızca cemiyet tarafından karşılandığını hatırlatarak, yeterli bağış ve destek sağlanabildiği takdirde bugün yaklaşık 400 olan öğrenci sayısının 1000’e çıkabileceğini belirtmişlerdir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *