ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantepli altın üreticisine gün doğdu

Gaziantepli altın üreticisine gün doğdu
YAYINLAMA: 22 Mart 2023 / 21.11
GÜNCELLEME: 22 Mart 2023 / 21.11
Elbistan ve Pazarcık merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7, 6 büyüklüğündeki iki büyük sonrasında Kahramanmaraş’taki altın üretimi durması ve altının gramının yükselmesi sonucunda vatandaşın rağbet etmesiyle birlikte Gaziantep’teki atölyelerin altın üretim kapasitelerini artırdı

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Tuncay Tabur, “Kahramanmaraş’ta altın imalatının olmamasının kentimize olumsuz yansıması yok. Çünkü Gaziantep’te altın imalatı yapan kendi atölyelerimiz bulunuyor. Esnafımız bu konuda çok şanslı. Şu anda altın imalathanelerimiz normalin üzerinde çalışıyor. Yani normalin iki katı altın üretimi yapılıyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen altın açığını bizden tamamlıyorlar” dedi.

Kuyumcu kent dışındaki yerlerde altın imalatı yapılıyor

Tabur, “Kahramanmaraş’ta 600 dükkânın bulunduğu kuyumcu kent adına bir yer var. Altın imalatı yapan makinalar ise dükkanların altında bulunuyor. Burası orta hasarlı olduğu için makineler alınamıyor. Çünkü makineler el ile kaldırılamaz, ancak iş makineleri devreye girmeli. Kuyumcu kent dışındaki yerlerde altın imalatı yapılıyor” şeklinde konuştu.

İnsanlar, altını takı olarak değil, yatırım olarak görüyorlar

Altına rağbetin attığını kaydeden Başkan Tabur, “İnsanlar, altını takı olarak değil, yatırım olarak görüyorlar. Zaten enflasyon ve diğer ürünlerin yükselişine oranla altın fiyatları geride kaldı. “Görünen köy kılavuz istemez” misali dünya genelinde altına bir talep var. Bu talep sonucunda altın yükselecek. Yatırımlarımızı daha düzenli ve planlı yapmalıyız” diye konuştu.

Altın satışlarında bir artış var

Altının gramının bin 500 TL’ye kadar çıkabileceğini söyleyen Tabur, altına yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu vurguladı. “Dünya genelinde altında bir yükseliş var. Şu anda altında yaşanan düşüş yükselişin bir belirtisi. Ekonomistler altının gramının bin 500 TL’ye çıkacağını söylüyor. Dolayısıyla insanlar altını güvenli bir liman olarak gördüklerinden satışlarda bir artış var. Gezdiğinizde her kuyumcuda müşteri olduğunu görürsünüz. Bu da piyasada bir hareketlilik olduğunun göstergesi” ifadelerini kullandı.

İnternetten kampanyalı satılan altınlara kimse inanmasın

İnternetten satılan altın konusuna değinen Tabur, “İnternetten kampanyalı satılan altınlara kimse inanmasın. Çünkü yüzde 15 para kazanmıyoruz ki indirim yapalım. Fiyatlar şişiriliyor, altında yüzde 15-20, pırlantalarda yüzde 50 indirim yapıyorlar. Böyle bir şey olamaz. Sadece göz boyamak için abartılmış etiketler. Altında sadece işçilik de indirim yapılabilir. Kazancından fedakârlık edebilir” açıklamasında bulundu. 

Tüm esnafımıza kefiliz

Tabur, “Vatandaş esnafımızdan alışveriş yapıp sorun yaşadığında karşısında bir muhatap bulabilecek. Ama internetten aldıklarında karşılarında muhatap bulamazlar, dolayısıyla mağdur oluyorlar. Dünyada sadece söz ile alışveriş yapılabilen meslek kuyumculuk. Hayırlı olsun der ürün alır, hayırlı olsun der ürün satarız. Bizim sözümüz çek, senet. Odamıza kayıtlı tüm kuyumcularda “Odamız üyesidir, güvencemiz altındadır” yazısı asılı. O nedenle tüm esnafımıza kefiliz” sözleriyle konuşmasını sürdürdü. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *