ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Gaziantep’in turizm potansiyeli daha iyi değerlendirilebilir”

“Gaziantep’in turizm potansiyeli daha iyi değerlendirilebilir”
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.43
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.43

Gaziantep’in turizm yönünden de kalkınmada öncelikli şehirler arasına alınması gerektiğini belirten TUR-SAB GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Bacaksız, Suriye’ye düzenlenen turlarda 50 dolar alınmasına başlanmasının da yöredeki turizme önemli darbe vuracağını açıkladı. Bu arada Turizm Bakanı Mustafa Taşar’ın geçtiğimiz hafta ikinci kez görevlendirdiği danışmanlarının bölgeyle ilgili bir rapor hazırlayarak Ankara’ya döndükleri öğrenildi.

Yöre turizminin gelişebilmesi için seyahat acentelerine kalkınmada öncelikli yörelerdeki hakların tanınması gerektiğini söyleyen Bacaksız, acentelerin zaman zaman iki günlük Suriye turu düzenleyerek yurda döviz kazandırdıklarını belirtti.

Bacaksız, “Eskiden vizesiz gidip geliyorduk. Şimdi 50 dolar vergi almıyor. Böyle olursa kim gider? Dolayısıyla müşteri olmayınca acenteler da Suriye’ye tur düzenlemeyi iptal etmek zorunda kaldı” dedi. Bölgede turizmin yeni yeni canlanmaya başladığı bir dönemde böyle yanlış bir uygulamaya geçilmesi haksızlık ve turizme darbedir. Yetkililerin bu yanlıştan geri dönmesi gerek Zeugma gibi önemli tarihi yerlerin yöredeki turizm potansiyelinin yükselmesinde büyük rolü olduğunu savunan Bacaksız, bu arada Turizm Bakanı’nın da yöre milletvekili olmasının ayrı bir avantajı olduğunu söyleyerek Zeugma’dan çıkarılan eserleri sergileyecek doğru dürüst bir müze bile bulunmadığından yakındı. 2000 Yıllık antik kentten çıkarılan tarihi eserlerin halen depolarda bekletildiğini söyleyen Bacaksız, bunların çok acil olarak sergilenebilecekleri bir alanın olması gerektiğini ifade ederek, "Gaziantep, Zeugma’dan dolayı geçen yıllara nazaran çok fazla turist çekti. Hiçbir yerde olmayan kültürel zenginlikler burada var. Zeugma, Rum Kale ve Yesemek gibi. Ayrıca Gaziantep halkı çok duyarlı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *