ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’in mevsimleri fotoğraflarda yarışacak

Gaziantep’in mevsimleri fotoğraflarda yarışacak
YAYINLAMA: 01 Mart 2021 / 15.09
GÜNCELLEME: 01 Mart 2021 / 15.09
Gaziantep’in kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri çerçevesi içerisinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. ve Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) tarafından ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Yakar, Gaziantep’in  tanıtımına katkı sağlayacak olan ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların kitap haline getirileceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. ve  Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) tarafından, Gaziantep’in değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla   ‘’Mevsimlerle Gaziantep’ konulu fotoğraf yarışması düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Halil Yakar, Gaziantep’in kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri çerçevesi içerisinde Gaziantep’in değerlerini fotoğraflarla ortaya çıkararak, kentin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini söyledi. Yakar ‘’Gaziantep sınırları içerisinde doğal, tarih, turizm, kültürel alanlar, ve doğal yaşamı  ‘’Mevsimlerle Gaziantep” üst başlığı altında ve “İlkbahar”, “Yaz”, “Sonbahar” ve “Kış” alt başlıkları olmak üzere dört alt başlık altında  fotoğraflarla tanıtmak istiyoruz. ‘’ dedi

Gaziantep’in daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak istediklerini de dile getiren Yakar, “Gaziantep’e ait bir görsel bellek oluşturmak ve Büyükşehir Belediyesinin geleceğe dönük çalışmalarında kullanılmak üzere bir fotoğraf arşivi oluşturmaktır. Kentimizin fotoğraflar yoluyla tanıtılması, sosyal, kültürel ve doğal yapısının belgelenmesi günümüz ve gelecek nesle bir miras olarak kalacaktır. Yarışma sonunda derece ve sergileme ile ödüllendirilen fotoğraflar kitap haline getirilecektir’’ dedi.

 ‘’Mevsimlerle Gaziantep’’ fotoğraf yarışmasında 9 Eylül Üniversitesi  G.S.F. Fotoğraf Bölümünden Doç. Dr.  A.Beyhan Özdemir,  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Trakya Üniversitesi’nden  G.S.F.Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu , Fotoğraf Sanatçısı  Emel Karakozak,  Marmara Üniv. G.S.F. Fotoğraf Bölümü Prof. Dr. Osman Ürper, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay ve GAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yelken jüri üyesi olarak görev yapacaklar.

’Mevsimlerle Gaziantep’’ konulu fotoğraf yarışması dört bölümden oluşacak. Her bölümüm birincilerine 5 bin, ikincilerine 3 bin, üçüncülerine ise 2 bin TL ödül verilecek. Ayrıca her dalda 30 adet sergileme ödülünün her birine ise 500 TL ödül verilecek.

 Yarışmaya katılmak isteyenler ve yarışma hakkında bilgi almak isteyenler, bu bilgilere ve şartnameye Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) sitesi üzerinden ulaşılabilecekler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *