ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep’in Kurtuluşu bir hafta boyunca okullarda işlenecek

Gaziantep’in Kurtuluşu bir hafta boyunca okullarda işlenecek
YAYINLAMA: 27 Şubat 2023 / 13.33
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2023 / 13.33
Hava yağışlı olursa tören kapalı spor salonunda yapılacak

Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 62. yıldönümünü bugün coşkuyla kutluyoruz.

Saat 9’da vilayette Vali Fikret Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin Akın, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tebrikleri kabul edecek. Saat 09:30’da Atatürk ve Şehitler Anıtına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunulacak. Daha sonra Vali Koçak, General Akın ve Belediye Başkanı Ertuğ halkın ve törene katılan kuruluşların bayramlarını kutlayacak.

Saat 09:50’de Başkarakol’da 62 yıl öncesinde olduğu gibi ordumuz, Türkiye Muharipler cemiyeti, Mücahit gazilerimiz tarafından karşılanacak. O gün okunan şiir tekrarlanarak ordumuza “Hoş geldiniz” denilecek. Bu arada kaleden 21 pare top atılacak. Belediye Başkanının karşılayacağı ordumuzun temsilcileri tören alanına gelecek. İstiklal Marşı ile birlikte gönderden bayraklar çekilecek. Sporcu gençlerin Şehit Şahin, Özdemirbey ve Karayılan’ın mezarlarından getireceği meşale ile Atatürk alanındaki meşaleler tutuşturulacak.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başkan Ertuğ yapacak. Öğrenciler kahramanlık şiirleri okuyacak.

İlimizdeki tüm okullarda hafta süresince Antep’in düşman işgalinden kurtuluşu işlenecek, Kurtuluş tarihimiz öğretilecek. Belediye hoparlöründen Kurtuluş Bayramı özel yayını yapılacak. Akşama da fener alayı düzenlenecek.

ODTÜ tarafından Kurtuluş Gecesi programı ve eğlencesi Belediye Tiyatro Salonunda yapılacak. Hava yağışlı olduğu taktirde törenler Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *