ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep’in kahramanlığını tüm dünyaya örnek gösterdi

YAYINLAMA: 25 Ocak 2023 / 20.17
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2023 / 20.17
Vali Davut Gül’ün Atatürk’ün Gaziantep’e Gelişinin 90. Yıl Dönümü mesajında, “Atatürk, Gaziantep’e gelerek Gaziantep’in kahramanlığını tüm dünyaya, bütün Türkiye’ye örnek olarak göstermiştir. Bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” iltifatına mazhar olmuşlardır” dedi.

 “Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder'e hemşerilik teklif ederek Atatürk’ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür.

Tarihin her döneminde olduğu gibi Gaziantepliler mücadele azmiyle, çalışkanlıklarıyla, vatanperver oluşlarıyla kurtuluş mücadelesindeki ruhu koruyarak tarihte Antep Savunması’nda yaptıklarını bugün gelişim adına her alanda yapmaktadır. 

İnanıyorum ki Gazi Şehrin gazi torunları Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemeye, Ülkemizi ve Şehrimizi hem sanayi alanında hem eğitim hem de kültürel alanda geliştirmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye ve elde ettikleri başarıları bir adım daha ileriye taşımaya devam edeceklerdir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *