ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Gaziantep’e yeni eserlerimle dönüş yaptım

Gaziantep’e yeni eserlerimle dönüş yaptım
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.33
Kahramanmaraşlı ressam Mehmet Akif Orçan, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açtı. Orçan, “Resme yeni başlayanlara, halka ve
Kahramanmaraşlı ressam Mehmet Akif Orçan, Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açtı. Orçan, “Resme yeni başlayanlara, halka ve öğrencilere büyük bir sanat sofrası kurduğu için, Sanko Sanat Galerisi benim gözümde Gaziantep’in bir incisi” dedi.
Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan’ın da katıldığı sergi açılışında konuşan Orçan, Gaziantep Güzel Sanatlar Lisesi’nde 5 yıl görev yaptığını, 2012 yılında doğum yeri olan Kahramanmaraş’a Güzel Sanatlar Lisesi açılınca görevine orada devam etmeye başladığını söyledi.
Çalışmalarını Kahramanmaraş’taki atölyesinde sürdüren Orçan, “Yedi yıl sonra çok sevdiğim Gaziantep’e yeni eserlerimle dönüş yaptım. Umarım yeni çalışmalarımı keyif alarak izlersiniz” ifadelerini kullandı.
Geçen zaman içnde başlangıçta figür olarak başlayan sanat serüvenini fantastik, soyut ve yalın doğa formlarıyla sadeleştirmeye çalıştığına vurgu yapan Orçan, şunları kaydetti: “Resimlerimde ıssız mekânların derin sessizlikleri, yalnız ağaç, yalnız at, yarı uykulu figürlerim ve sakin kıyılarımız var. Resimlerimde spontane efektlerin yerini, süreç içinde yine figürden kopmadan figür, portre, yalın mekanları fırça kontrolüyle yeniden ele aldığım görülecek.”
“Özellikle bir eğitimci gözüyle birkaç şey daha söylemek istiyorum. Bu galeride açılan birçok sergiye geldik ve sanat lisesi öğrencilerimizi de getirdik” diyen Orçan, şöyle devam etti: “Onlar sanatçı ve eserlerini yakından tanıma fırsatı yakaladı, keyif aldılar. Fotoğraf çektirdiler. Hep beraber güzel anılar birikirdik. Aynı şekilde öğrencilerimize bir eğitim yuvası oldu. Resme yeni başlayanlara, halka ve öğrencilere büyük bir sanat sofrası kurduğu için, Sanko Sanat Galerisi benim gözümde Gaziantep’in bir incisi. SANKO Holding Yönetim Kurulu’na, Sanko Park AVM Yönetimine ve Sanko Sanat Galerisi yöneticilerine sanata ve sanatçıya destek çıktıkları için teşekkür ediyorum.”Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *