ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep’e ne hizmet yaptınız?

Gaziantep’e ne hizmet yaptınız?
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2021 / 17.37
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2021 / 17.37
Delege oyunlarıyla ön seçimden birinci sırada milletvekili adayı olarak çıkan İbrahim Konukoğlu’nun geçen 4 yıllık dönemde Gaziantep’e veya Türkiye’ye ne hizmetler yaptığı açıklaması istendi. Parti yönetimiyle delege oyunlarına girişmekle suçlanan İbrahim Konukoğlu’nun birinci sırada aday olduğu bir listede DYP’nin Gaziantep’te şansını kaybettiği söyleniyor.

İbrahim Konukoğlu’nun DYP İl Başkanı Sermet Atay ile el ele verip, delege oyunlarıyla ön seçimde birinci sıraya yerleşmesinin Gaziantep için çok büyük şanssızlık olduğunu söyleyen partililer, “İbrahim Konukoğlu’nun geçen dört yıl boyunca kime ne hayrı dokundu da şimdi milletin içine çıkıp oy isteyecek? Bu adam Gaziantep için ne yapmış? TBMM’de Türkiye için ne yapmış? Meclis kürsüsünden ülkenin hangi sorununu dile getirip, hangi sorunun çözümü için hangi önergeyi vermiş? Gaziantep’te muhalefet milletvekili olarak hangi konuda yapılan yanlışları dile getirip kamuoyu oluşturmuş? Böyle bir insanın yeniden aday olması partimiz için çok büyük şanssızlık” diye konuştu.

Konukoğlu’nun seçim öncesi kendisini zorlayan rakibi Coşkun Özkaya ile anlaşma yoluna gittiği belirtilirken, “Coşkun Özkaya kendisine Nizip bölgesinden 700 oyu garanti ederken, kendisi de merkezden 400 delegeye Özkaya’ya oy verdireceğini garanti etti.

Özkaya sözünde durarak Konukoğlu’na 700 delegenin oy vermesini sağladı. Ancak, Özkaya’nın birinci sıraya yerleşeceğini anlayan Konukoğlu, anlaşmayı tek taraflı ihlal ederek, söz verdiği 400 delegenin Özkaya’ya oy vermesini engelleyerek, onunun ikinci sıraya gerilemesini sağladı. Özkaya, Konukoğlu ve Sermet Atay’ın bu sözüne güvenmekle çok büyük hata ettiğini seçim sonunda anladı” denildi.

DYP’liler, delegelerin satın alındığı veya tehdit edildiği bir önseçimin demokratik bir seçim olmadığını ve sağlıklı sonuç vermediğini söylerken şöyle konuştu: “Delege özgür iradesi ile oy kullanmışsa yapacak bir şey yok. Ama bu ön seçim antidemokratik bir zemine dayanıyor. Genel merkez bu sonuçlara müdahale edip gerekli düzenlemeyi yapmazsa Gaziantep’te sonuç hüsran olacak. Çünkü, yıllarca bu partiye emek vermiş ve mevcut yönetim tarafından delege bile yazılmamış olan partililer, İbrahim Konukoğlu için parmağını oynatmaz. Aksine aleyhte çalışır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *