ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep’e güçlü bir radyo istasyonu kurmak kaçınılmaz oldu 

Gaziantep’e güçlü bir radyo istasyonu kurmak kaçınılmaz oldu 
YAYINLAMA: 08 Ekim 2020 / 16.35
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2020 / 16.35
Çukurova Radyosu’nun şehrimizden dinlenemediği tespit edildi

Şehrin hiç bir semtinde Türk radyoları dinlenemiyor. Halk, müzik ihtiyacını Arap radyolarını dinlemekle gideriyor.

Gaziantep İI Radyosunun kapatılmasından sonra daha önceleri de bildirdiğimiz gibi ilimizde ve şehrimizde Adana ve Çukurova radyoları dinlenemiyor. Gaziantep radyosunun yeniden çalışır duruma getirilmesi için çeşitli kuruluşlar tarafından harekete geçilerek yöneticilerden yardım istendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yazılı olarak müracat ederek Gaziantep İI Radyosunun yeniden kurulması ve Arap radyolarının dinlenmesinden bölgemizin kurtarılması istendi. Ayrıca esnaf demekleri ayrı ayrı yazılı başvuruda bulunmak için teşebbüse geçti. Dernekler yazılı başvurularını Esnaf Dernekleri Birlik Başkanlığına yapmaya başladı. Yapılan başvurular toplanarak il yetkililerine ulaştırılacak.

Gaziantep il radyosunun kapatılmasından sonra vatanda şiardan gelen devamlı şikayetler üzerine TRT Genel Müdürlüğü Ankara radyosunun vericisindeki çok pahalı lambaları değiştirerek dinlemenin sağlanıp sağlanmadığını denetledi. Şehrimize Adana'dan gelen ekipler şehrin çeşitli semtlerinde radyonun dinlenip dinlenilmediğini kontrol etti. Sonuçta radyonun Gaziantep'ten dinlenemediğine ait bir raporu TRT Genel Müdürlüğüne sundu.

Özellikle sınır köylerinde Çukurova ve Adana radyolarının dinlenemediği, bu yüzden Arap radyolarını dinlemek zorunda kaldıkları ifade ediliyor.

TRT Genel Müdürlüğünün harekete geçerek Gaziantep il Radyosunu yeniden çalışır hale getirmek için teşebbüse geçmesi bekleniyor. Bilindiği gibi dünyada en etkin propaganda vasıtalarından birisi radyolardır. Bu sebeple her millet etkisi altına almak istediği diğer toplumların dilinden özel yayınlar yapıyor Bu açıdan da sorunun büyük önem taşıdığı ortadadır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *