ANASAYFA arrow right Yaşam

Gaziantep’e en büyük zararı veren karar olacak

Gaziantep’e en büyük zararı veren karar olacak
YAYINLAMA: 06 Haziran 2021 / 19.03
GÜNCELLEME: 06 Haziran 2021 / 19.21
Tez-Koop-İş Sendikası Gaziantep Şubesi, 5. Zırhlı Tugay arazisinin imara açılmasına tepki gösterdi

Şube Başkanı Bilal Öztokmak, “Bu alanın yapılaşmaya açılması şehir merkezinin tüm geleceğini etkileyecek, şehrin doğasına, dokusuna geleceğine Cumhuriyet tarihi boyunca Gaziantep’e en büyük zararı veren karar olacak” dedi.

  1. Zırhlı Tugay arazisi konusunda referandum yapılması çağrısında bulunan Öztokmak, “Bu proje denildiği gibi medeniyet ormanı projesi değil, gerçekte beton ormanı projesidir. Tüm Gaziantep halkını bu alanın şehir ormanı olarak kalması için referandum düzenlenmesi için çağrılarda bulunmaya, duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Referandum yaparak halkla birlikte karar almanın, çağdaş ve demokratik bir yönetim tarzı olduğunu kaydeden Öztokmak, “Tüm itirazları ortadan kaldıracak ve sonucu gönül rahatlığı ile uygulamaya konulabilecek bir sistemdir. Bu şehrin ihtiyacının ve bu şehrin insanlarının isteğinin zırhlı tugay alanının imara açılması olduğunu söylüyorsa, bunu inanarak söylüyorsa şehirde referandum yaparak birlikte karar almaktan çekinmeyecektir. Ben referandum yapılırsa bu şehrin insanlarının tamamının bu alanın şehir ormanı olmasını istediklerinin görüleceğini biliyorum, buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

1000-2000 civarı çam sökülecek

Başkan Öztokmak, “Burası hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı bir yerdir. Ayrıca belediye yetkilileri binlerce metre yükseklikten çekilen uydu fotoğrafları göstererek çorak alan olduğunu ağaç kesilmeyeceğini söylese de bu doğru değil. Binlerce metre yüksekten fotoğraf çekmeye gerek yok, çıplak gözle bakıldığında her şey ortada. Birinci etap olarak belirlenen yerde bile ortalama 1000-2000 civarı çam sökülecek, kesilecektir. Sonrasında diğer etaplarında imara açılmasıyla bu sayı belki on bini bulacak” uyarısında bulundu.

Dülükbaba ormanının önüne betondan set çekmek olur

Bölgede irili ufaklı binlerce çam ağacı olduğuna dikkat çeken Öztokmak, “Bu alanın betona gömülmesi, Dülük baba ormanının eteklerinin yüksek binalarla kapatılarak şehirle hava bağlantısının kesilmesi akıl tutulmasıdır. Bu şehrin insanlarının sağlığına kastetmektir. Özellikle kış aylarında şehrin üzerinin nasıl bir siyah tabaka ile kapandığını hepimiz görüyoruz. Bu yetmezmiş gibi kuzeybatı rüzgarlarının ve Dülükbaba ormanının önüne betondan set çekmek bu şehrin geleceğine ve insanlarına yapılmış en büyük kötülük olacak” açıklamasını yaptı.

Bu şehrin insanlarının ihtiyacı oksijen ve orman

Tez-Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Bilal Öztokmak, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu alandaki ağaçların büyümesine, yaşamasına izin verilerek eksik kısımlarda ağaçlandırılmalıdır. Bu şehrin insanlarının ihtiyacı oksijen ve ormandır, nefes alabilecekleri yeşil alandır. Ayrıca şehircilik ilkelerine aykırı, İpekyol’unda ki yoğunluk, trafik sıkışıklığı şu anda dahi böyleyken, bu bölgeye 100-200 bin kişilik daha yerleşim alanı açmak tezat bir durum. Öyleyse neden şehir ormanı haline gelmesine izin verilmeyip, binlerce çam sökülerek yapılaşmaya açılması için karar alınıyor. Bu şehrin ve insanlarının, menfaatine bir durum değil, bu şehrin insanlarının istediği şey bu değil, binlerce kişiyi temsil eden meslek kuruluşları, işçisi, mimarı mühendisi ile yapılan itirazlarla bu durum da ortaya çıktı.” Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *