ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Gaziantep, yakında buğday ihraç merkezi olacak”

“Gaziantep, yakında buğday ihraç merkezi olacak”
YAYINLAMA: 23 Mart 2021 / 13.07
GÜNCELLEME: 23 Mart 2021 / 13.07
Buğday satıcılarını bir araya toplayan yeni buğday pazarı hizmete girdi

96 dükkân ve hizmet bürolarıyla Buğday Pazarı 35 milyona mal oldu, 70 günde tamamlandı. Dün saat 9.40’ta eski garajlarda buğday tüccarlarını bir araya toplamak amacıyla yaptırılan buğday pazarı hizmete resmen açıldı. Açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ Gaziantep’in yakında buğday ihraç merkezi haline geleceğini söyledi. Kurdelayı keserek buğday pazarını hizmete açan Vali Fikret Koçak ise;

“Belediyemizin hızlı ve ciddi çalışmalarıyla her gün yeni yeni eserler kazanıyoruz. Belediyeyi hızlı ve ciddi çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Buğday pazarının hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle hizmete açıyorum.” dedi. Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ konuşmasında ise: ”Buğday satışları sokak ve cadde aralarında yapılıyordu.

Tüccarımızı bu durumdan kurtarmak için burasını yaptırdık. Pazarlamanın temel şartı teşkilatlanmaktır. Burada da pazarlama için bütün teşkilât mevcuttur. Gaziantep gelecekte güçlü bir tahıl ihraç merkezi olacaktır. Hizmete soktuğumuz bu tesisin Türk ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra buğday pazarının yapılışı ve dükkânlarla ilgili olarak teknik bilgi veren başkan Ertuğ: “96 işyeri, 200 metrekarelik bir lokanta, 100 metrelik kahvehane, berber dükkânı, zabıta karakolu, genel tuvaleti ve baskülüyle tüm işyerleri 1400 metrekare alana yerleştirilmiştir. Tüm bürolar ve dükkânlar için 35 milyon lira sarf edilmiş ve tüm inşaat gördüğünüz hale 70 gün gibi çok kısa bir zamanda meydana getirilmiştir. Bu süratli çalışmasından dolayı mühendis müteahhit Doğan Şerafettinoğlu’na teşekkür ederim. Buradan 700 kişi ekmek yiyecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *