ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Valisi Koçak: “İhraç süresi uzatılmıştır”

Gaziantep Valisi Koçak: “İhraç süresi uzatılmıştır”
YAYINLAMA: 10 Mart 2023 / 12.53
GÜNCELLEME: 10 Mart 2023 / 12.53
Canlı hayvan ihracının uzatıldığı doğrulandı

Ticaret Odasının yayınladığı yazılı bültenle, çarşı pazarda gezerek dedikodu yapanlar böylelikle en yetkili ağızdan yalanlanmış oldu.

Bir süre önce Anavatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Nazmi Başel tarafından Ankara’dan telefonla bilgi verilerek canlı hayvan ihracatının 31 Ocağa kadar uzatıldığı bildirilmişti.

Canlı hayvan ihracının bir ay süreyle uzatılmasıyla ilgili olarak yayınlanan haber üzerine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bir açıklama yaparak canlı hayvan ihracat süresinin uzatılmadığını söyledi. Birbirine zıt açıklamalar üzerine gazetemize çok sayıda hayvan besicisi ve ihracatçısı telefon ederek geniş bilgi istedi. Bazı kişilerin hayvan pazarında gezerek ihracat yapılmayacağı yolunda söylentiler yaydıklarını bildirdi.

Konunun açıklığa kavuşması için Vali Fikret Koçak’la görüştük. Ticaret Odasının iddiasını canlı hayvan piyasasını karıştıran dedikoduları ilettik. Bunun üzerine Vali Koçak şu açıklamayı yaptı: “Bu tür dedikodular bana da geldi. Hayvan besicileri ve ihracatçılar bana da aynı şeyleri aktardılar. Kendilerine açıklıkla söyledim. Canlı hayvan ihracatı kesin olarak uzatılmıştır. Sadece formaliteler yüzünden vilayete yazının gelmesi gecikmiştir. “Durumu Ticaret Bakanlığı Dış İlişkiler ve İhracat Müdürü Armağan Asena ile telefonla görüştüm. Canlı hayvan ihracatının süresinin uzatıldığını, formaliteler yüzünden valiliğe iletilmesinin gecikeceğini söyledi.”

Tekrar ediyorum. Herkes Devlete mi inanacak, yoksa dedikoduculara mı? Biz canlı hayvan ihracatının bütün yıl yapılmasını istiyoruz. Kısa vadelerde yapılan ihracatlar istenilen hedeflere ulaşmamızı engelliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *