ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep Valiliği'nin 'evrakta sahtecilik' suçlaması yaptığı DEVA Partisi'nden yanıt

Gaziantep Valiliği'nin 'evrakta sahtecilik' suçlaması yaptığı DEVA Partisi'nden yanıt
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 15.32
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2022 / 15.32
Devletin valisinin herkese eşit mesafede duracak

Parti sözcüsü Şahin, Antep’te yapılması planlanan mitingin engellendiği iddialarını yalanlayan ve 'evrakta sahtecilik'ten suç duyurusunda bulunacağını söyleyen valiye tepki gösterdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Antep’te 21 Mayıs’ta yapılması planlanan mitingin engellendiği iddialarını yalanlayan ve “Evrakta Sahtecilik” suçundan suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Antep Valisi Davut Gül'e yönelik “Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz. Ne sizden ne de baskı altında çalışan yargıdan korkumuz yok” ifadelerini kullandı.

Şahin, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:   

 “Sayın Vali, öncelikle basın bildirisinde DEVA Partisi’nden bahsederken ‘bir siyasi parti’ olarak ifade etmenizi kınıyoruz. Resmî bir açıklamada muhatabınız DEVA Partisi. Demokrasi ve Atılım Partisi diyeceksiniz. Devletin valisinin herkese eşit mesafede durması gerektiğini bileceksiniz. Bir partinin valisi gibi değil, kökü maziye dayanan bir medeniyetin bugünkü temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi olduğunuzu unutmayacaksınız.

Sayın Vali, sabırsızlıkla suç duyurusunda bulunmanızı bekliyoruz. Halep Suriye’deyse, Cumhuriyetin başsavcılığı Gaziantep’tedir. Ne sizden ne de baskı altında çalışan yargıdan korkumuz yok. Biz DEVA Partililer olarak cesur yürekli demokrasi aşıklarının oluşturduğu bir siyasi hareketiz. Biz işini dosdoğru yapanlarız. Elinizden geleni ardınıza koymayın.

Buradan Değerli Gaziantep halkına da seslenmek istiyorum. DEVA Partisi’nin nefesi iktidarın ensesindedir. Ne yaparlarsa yapsınlar DEVA’nın damlalarının çağlayan olup önüne konulan her türlü barajı yıkıp aşacağını ilk olarak sizler göstereceksiniz. Antep’in güzel insanları, devletin kurumlarının itibarını alaşağı edenlere en iyi yanıtı şüphesiz siz vereceksiniz. Hepinizi 21 Mayıs’ta Gaziantep’te saat 16.00’da Kalealtı mitingimize davet ediyorum.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *