ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep turizmde altın çağını yaşıyor

Gaziantep turizmde altın çağını yaşıyor
YAYINLAMA: 06 Temmuz 2022 / 21.19
GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2022 / 21.19
Pandemi sonrasında yasakların kalkması, fuarların yeniden başlaması ve yaz ayının gelmesi kent turizmini hareketlendirdi

Gaziantep’teki turizm ve konaklama sektörü 15 bin yatak kapasitesi ile kente gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Otel fiyatları ise, otelin özelliklerine konumuna göre değişkenlik gösterirken her bütçeye uygun otel bulabilmek mümkün. Pandemin sonrasında yasakların kalkmasıyla kente turist akını otelcilerin yüzü yaz ayının gelmesiyle gülmeye başladı.

Enflasyonun bir an önce düşmesi gerekiyor

Şehirdeki otellerin yüzde 90’ının dolu olduğunu dile getiren sektör temsilcileri Gaziantep’in turizmde altın çağını yaşadığının altını çizdi. Ayrıca girdilerin yüzde 200 oranında arttığını dile getiren temsilciler, enflasyonun bir an önce düşmesi gerektiğini vurguladı.

Hedefimiz yılbaşına yılına kadar bu istikrarı sürdürmek

Sektörün son durumunu Sabah’a değerlendiren Gaziantep Otelciler Odası E. Başkanı Ahmet Yılmaz, turizm ve konaklama sektörünün pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlattı. “Pandemi sonrasında yasakların kalkması sektöre ilaç gibi geldi. Şu anda Gaziantep, turizm ve konaklama da altın çağını yaşıyor. 2022 yılının ilk 6 ayı çok iyi geçerken, ikinci 6 ayında aynı şekilde çok iyi geçeceğini düşünüyoruz. Hedefimiz yılbaşına yılına kadar bu istikrarı sürdürmek” ifadelerini kullandı.

Gaziantep, kültür turizminde önemli bir yere sahip

Bu kentin, kültür turizminde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, “Bu şehir jeopolitik olarak çok önemli bir konumda ve mevkide bulunuyor. Çünkü bu kent İpek Yolu üzerinde bulunuyor ve geçmiş dönemlerde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından gezilecek ve görülecek tarihi ve kültürel mekanlar çok fazla. Dolayısıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gezmeye gelen turistler konaklama tercihini Gaziantep’ten yana kullanıyor” tespitini yaptı.

Enflasyonun yüksek olması sektörü olumsuz etkiliyor

Yılmaz, otellerin doluluk oranlarından memnun olduklarını dile getirirken, “Şu anda kentteki yatak kapasite 15 bin civarında, ama bu sayı yeni açılan oteller ile birlikte daha da yükselecek. Konaklama konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Fakat enflasyonun yüksek çıkması her sektör gibi bizleri de olumsuz etkiliyor. Son bir yıl içerisinde kahvaltı ürünlere yüzde 200 zam geldi, elektrik faturaları belimizi bükmeye başladı. Diğer personel gibi giderleri hiç söylemiyoruz bile. Girdilerimiz yüzde 200 oranında artması karşın otel fiyatları aynı oranda artmadı, sadece yüzde 100 dolaylarında artış yaşandı. Ayakta kalmak ve giderlerimizi karşılamak için mecbur yapılması gerekiyordu. Bir an önce enflasyonu düşürecek adımların atılması ve hayata geçirilmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Otelin günlük fiyatı 100 TL ile 1000 TL arasında değişiyor

Gaziantep Otelciler Odası E. Başkanı Ahmet Yılmaz, otel fiyatlarının 100 ile 1000 TL arasında değişkenlik gösterdiğini sözlerine ekledi, konuşmasını şöyle tamamladı: “Gaziantep’te turizm ve konaklama fiyatlarımız Türkiye geneline göre çok uygun. Otelin günlük fiyatı 100 TL ile 1000 TL arasında değişiyor. Ancak bu fiyatlar otelin hizmetine ve yıldızına da göre de değişkenlik gösterebiliyor. Yani her bütçeye uygun otellerimiz mevcut. Bu arada tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.” Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *