ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep Turizm Derneği'nde bayrağı Tarık Aytekin devraldı

Gaziantep Turizm Derneği'nde bayrağı Tarık Aytekin devraldı
YAYINLAMA: 29 Mart 2021 / 15.05
GÜNCELLEME: 29 Mart 2021 / 15.05
Kurulduğu 1991 yılından bu yana geçen 31 yıl içerisinde, özellikle Zeugma Mozaiklerinin şehir dışına götürülmemesi için verdiği çaba ile hafızalara kazınan ve daha bir çok önemli işlere imza atan Gaziantep Turizm Derneği, Olağan Genel Kurulunu 27 Mart 2021 Cumartesi günü saat 14.00 de Mimarlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk’ünde katıldığı ve Divan Başkanlığına Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak’ın seçildiği Genel Kurul’da, Geçmiş Dönem Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu 2017-2021 Faaliyet Raporunu okudu. Bu dönemde özellikle Kamil Ocak Stadyumunun yeri ve Yesemek ile ilgili ciddi mücadeleler verildiğini belirten Severoğlu yönetim kuruluna ve üyelere teşekkür etti.

Ardından söz alan Tarık Aytekin, Kurucu Başkanları Mesut Ölçal’ı ve hayatını kaybeden üyelerini anarak başladığı konuşmasında, Panorama Müzesindeki emekleri için dernek üyeleri Sıtkı Severoğlu, Samet Bayrak, Murat Dağ, Dursun Bak, Kamil Gereçci, Metin Özkarslı’ya ve Fatma Şahin’e teşekkür ederek “Gaziantep Turizmine ve Kent Kültürü” ne katkıda bulunmayı amaçlayan 2 yıllık stratejik planlarını ve gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmaları anlattı.

Yapılan seçimde, Genel Kurul’a katılan üyelerin tamamının oyunu alan Tarık Aytekin başkanlığındaki Gaziantep Turizm Derneği 14.Dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

1.Aylin Kutsal                          (Finans Müdürü)

2.Bekir Titiz                              (Avukat)

3.Figen Akan                            (Turizmci)

4.Necdet Uzmen                     (Arkeolog)

5.Pınar Taşdemir                     (Turizmci)

6.Sinan Karabağlı                    (Turizmci)

7.Tarık Aytekin                         (Çevre Mühendisi)

Kulüp üyelerinin beklenti ve temennilerinin dinlenmesinin ardından yeni seçilen Başkan Tarık Aytekin, Bekir Sıtkı Severoğlu’na hizmetleri için teşekkür plaketi, yönetim kurulu üyelerine ise hatıra madalyonu takdim etti ve genel kurul sona erdi.

Tarık Aytekin Kimdir?

1972 yılında Gaziantep'in Eblehan mahallesinde doğdu. Gaziantep Lisesi’ni bitirdi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği’nin ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Açık Öğretim Fakültesi Dış Ticaret Bölümü’nü de bitiren Aytekin ardından İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu.

Organize Sanayi Bölgesinde Plastik Geri Dönüşüm yapan bir firmanın yönetici ortağı olarak çalışmaktadır.

Sivil Toplum kuruluşlarına ilk üyeliği 1999 yılında, 125 ülkede örgütlü olan Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’ne olmuştur. Bu derneğin 2004 yılında Gaziantep Şube Başkanlığını, 2012 yılında ise Türkiye Senato Başkanlığını yapmıştır.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Gaziantep Temsilciliği, Gaziantep Müze Dostları Derneği, Gaziantep Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği, Engelsiz Gaziantep Spor Kulübü yönetim kurullarında çalışmıştır. Geçmiş Dönem Gaziantep Kulübü Başkanı olan Aytekin, Gaziantep Turizm Derneğinin 13. Dönem yönetim kurulunda görev yaptıktan sonra 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *