ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Tıp Fakültesi resmen kuruldu

Gaziantep Tıp Fakültesi resmen kuruldu
YAYINLAMA: 07 Eylül 2020 / 12.50
GÜNCELLEME: 07 Eylül 2020 / 12.50

Fakültemize 1982 yılı bütçesinden 3 milyon ayrıldı. Uzun süredir üzerinde çalışılan, çeşitli sorunları üzerinde durulan Gaziantep Tıp Fakültesi resmen gerçekleşti. Bunun kanıtı olarak da 1982 yılı bütçesine Gaziantep Tıp Fakültesi idari bölüm için üç milyon lira kondu.

Deha önce de bildirdiğimiz gibi Gaziantep Tıp Fakültesinin fiili durumu ve çalışmalara başlaması için Üniversiteler arası kurul geçen ay içinde Ankara ODTÜ. rektörlüğünde toplanmış, toplantıya Gaziantep Tıp Fakültesini kurmakla görevlendirilen Prof. Dr. Kazım Araş da çağırılmıştı. Üniversiteler arası kurul Gaziantep Tıp Fakültesinin kurulmasına dair daha önce vermiş olduğu kararı teyit etti. Bunun üzerine 1982 yılı bütçesine idari bölümlerin masraflarını karşılamak üzere 3 milyon lira tahsisat ayrıldı. Bu su retle Gaziantep Tıp Fakültesi resmen kurulmuş oldu.

Bundan sonra Gaziantep Tıp Fakültesinin öğrenci alması, bina sorunlarıyla öğretim üyeleri sorununun çözümlenmesi üzerinde çalışılması gerekiyor. Bunların temin edilmesi içinde Gazianteplilerin ellerini kollarını sıvayarak konuya ciddi olarak eğilmesi, bir yardım kampanyası açılması gerek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *