ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Tıp Fakültesi resmen kuruldu

Gaziantep Tıp Fakültesi resmen kuruldu
YAYINLAMA: 30 Aralık 2020 / 13.23
GÜNCELLEME: 30 Aralık 2020 / 13.23
Orta Doğu Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan fakülte, İngilizce öğretim yapacak

Fakülteye 1982-1983 ders yılında öğrenci alınacak. Tıp Fakültesi’nin kuruluşunu gerçekleştiren Prof. Kazım Araş şehrimizden ayrılırken “Gaziantep’e kalbim boş olarak geldim. Şimdi kalbim Gazianteplilerin sevgisi ile dolu olarak ayrılıyorum” dedi.

Gaziantep Tıp Fakültesi resmen kuruldu, öğretim yapacak olan Antep Tıp Fakültesi’ne 1983 öğretim yılından itibaren öğrenci alınacak.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Kampusu bünyesinde çalışmalarına devam edecek. Gaziantep Tıp Fakültesinin kuruluşuyla ilgili çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Kazım Aras'ın işi bittiğinden şehrimizden ayrılacak. Ayrılışı dolayısıyla uzun bir açıklama yayınladı.

Gaziantep'e gelirken başarılı olup olamayacağı konusunda endişeli olduğunu bildiren Prof. Dr. Kazım Araş Gaziantep Tıp Fakültesinin gerçekleşmesinden dolayı bir mutluluk duyduğunu ifade ile “Gaziantep'e geldiğimde kalbim boştu. Şimdi Gazianteplilerin sevgisiyle dolu olarak ayrılıyorum” dedi.

Gaziantep'in Ortadoğu ülkelerine yakın olması dolayısıyla Arap Ülkelerinden öğrencilerin Gaziantep Tıp Fakültesine akın edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Kazım Araş, çekici olmasının başlıca nedenlerinden birisi de İngilizce öğretim yapacak olmasıdır, dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *