ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Tıp Fakültesi nihayet gerçekleşti

Gaziantep Tıp Fakültesi nihayet gerçekleşti
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 13.58
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 13.58

YÖK tarafından Gaziantep Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Necip Berksan atandı   Dekan Prof. Dr. Berksan 1 Şubat’ta göreve resmen başlıyor. Daha önce yaptığımız yayınlarda Gaziantep Tıp Fakültesi için 3 milyonun konduğunu üniversite çevrelerinden öğrenerek yazmıştık. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra ses seda çıkmayınca bu kere de Gaziantep Tıp Fakültesinin kaçırılması endişesiyle uyutuluyor muyuz? diye yazdık. Sonuçta olumlu cevap, sevinçli haber geldi. Gaziantep Tıp Fakültesi dekanlığına YÖK. tarafından Prof. Dr. Necip Berksan atandı. Prof. Dr. Berksan 1 Şubat’tan itibaren şehrimize gelerek görevine başlayacak.

Konuyla ilgili olarak ODTÜ Gaziantep Yerleşkesi Dekanı Prof. Dr. Alp Esin imzasıyla şu haber yayınlandı: Gazianteplinizin özlemle beklediği Tıp Fakültesi’nin gerçekleşmesinde önemli bir adım daha atıldı. Rektörlüğün bu konuya ilişkin ön hazırlıklarına göre “Üniversite Konseyinin 23.9. 1981 tarih ve 1981/13 sayılı kararıyla kurulan Gaziantep Tıp Fakültesine Prof. Dr. Necip Berkman 1. Şubat 1982 itibariyle Dekan vekili olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Necip Berksan fakültenin faaliyete geçmesiyle ilgili çalışma ve temaşları tam yetkiyle yürütmekle görevlendirilmiştir.” Hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *