ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Tıp Fakültesi kurulması kanunlaştı

Gaziantep Tıp Fakültesi kurulması kanunlaştı
YAYINLAMA: 14 Eylül 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 14 Eylül 2021 / 13.40
Dün Danışma Meclisinde kabul edilen kanun için Dr. Mehmet Akdemir yoğun çaba harcadı. Gazianteplilerin hasretini çektiği, yedisinden yetmişine her türlü fedakarlığa hazır olduğu Gaziantep'te Tıp Fakültesi kurulması hayali nihayet gerçekleşme yoluna girdi.

Danışma Meclisinin pazartesi günkü birleşiminde hemen bir tıp fakültesi açılması için kanun teklifi verilmişti. Kanun teklifini verenler içinde en güzel ve inandırıcı savunmayı Gaziantep temsilcisi Dr. Mehmet Akdemir yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisinin karşı çıkmasına rağmen, oylamada büyük çoğunluk sağlandı. Diğer bütün illerin teklifleri ret edilirken Gaziantep Tıp Fakültesi kanununun kabul edilmesine neden olarak Dr. Akdemir'in daha önceleri çok esaslı çalışması ve alt yapıyı iyi hazırlaması gösterilebilir.

Ankara radyosunun 22 haberlerinde Gaziantep Tıp Fakültesi kanununun kabul edildiğini söylemesinden sonra, Dr. Akdemir'e Gaziantep'ten bir hayli tebrik telefonları geldi. Bu arada Gaziantep Sıkıyönetim eski komutan yardımcısı Tuğgeneral Sahabettin Balkan da İzmir'den telefonla Mehmet Akdemir'i tebrik etti.

Dr. Mehmet Akdemir, Gaziantepli Uğurol Barlas'ın bir kitabını göstererek bundan 100 yıl önce de Gaziantep'te bir Tıp Fakültesi olduğunu söyledi. İşte bu kanıtlar, iyi hazırlanma ve büyük mücadele vermedir ki, Gaziantep'te Tıp Fakültesi kurulması için yapılan kanun teklifinin ittifaka yakın bir oyla kabul edilmesini sağladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *