ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Tıp Fakültesi için kanun teklifi verdiler

Gaziantep Tıp Fakültesi için kanun teklifi verdiler
YAYINLAMA: 03 Eylül 2021 / 12.58
GÜNCELLEME: 03 Eylül 2021 / 12.58
83 üyenin imzaladığı kanun taslağının kabul edileceği umuluyor. Bugün Gaziantep’te 1200 yatağı olan 8 hastane var. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Yerleşkesine bağlı Gaziantep Tıp Fakültesinin kurulması için eski kanunda değişiklik gerekiyor. Bu değişiklik daha önce yapılmadığı için, fakülte dekanının tayin edilmesine rağmen Gaziantep Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı Tıp Fakültesi şimdiye kadar kurulamadı.

Danışma Meclisi üyelerimiz Dr. Mehmet Akdemir ve Sami Daçe bu konuda bir kanun teklifi hazırladılar, Teklif 83 Danışma Meclisi üyesi tarafından imzalandı. Kanunun bugünlerde Danışma Meclisinde görüşülmesi ve kabul edilmesi bekleniyor. Her iki Danışma Meclisi üyemizin verdikleri kanun teklifini aynen yayınlıyoruz:

Genel Gerekçe

Devlet Planlama 4’üncü beş yıllık kalkınma planına göre 1983 yılında ülkemizde tıp doktorlarına ihtiyacın 35.000, arzın ise 40. 525 olacağı tahmin edilmektedir. Oysa bugün ülkemizde tıp doktoru sayısı bu rakamın çok altındandır. Uzun sürede de nüfus artışımıza paralel tıp doktoru yetiştirebilme olanağı henüz yoktur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *