ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Tıp Fakültesi gerçekleşti

Gaziantep Tıp Fakültesi gerçekleşti
YAYINLAMA: 22 Mayıs 2020 / 22.23
GÜNCELLEME: 22 Mayıs 2020 / 22.23

Gaziantep Tıp Fakültesine öğrenci alınıp alınmayacağı, yabancı dille öğretim yapıp yapmayacağını tıp profesörleri tespit edecek.

Gaziantep'te ilk tıp fakültesi 1879 yılında Amerikalılar tarafından kurulmuş ve uzun süre hizmet etmişti. Medical Department of Central Turkey College adıyla çalışmalarını sürdüren ilik tıp Fakültesi daha sonra Ermeniler tarafından Beyrut'a nakledilerek burada faaliyetini sürdürmüştür.

808 bin 636 il nüfusuna sahip Gaziantep hinterlandı nedeniyle de bir Tıp Fakültesine layık olduğunu çevre illerden ve Arap ülkelerinden devamlı hastaların şehrimize taşınması Tıp Fakültesine kesin ihtiyaç olduğunu ortaya koymuştur. Diğer nedenler de eklenince uzun yıllardan beri devam eden Tıp Fakültesini gerçekleştirme çalışmaları 24 Eylül günü Üniversite Senatosunun kararıyla kesinleşti. Türkiye'nin 21. Tıp Fakültesi Gaziantep ODTÜ ile birlikte öğrenim yapacak.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Prof. Dr. Kazım Aras Gaziantep Tıp Fakültesinin bu yıl öğretime başlayıp başlamayacağı ve yabancı dille öğretim konusunun tıp profesörlerinden oluşan bir kurulun yakında şehrimize gelerek incelemeleri sonunda açıklığa kavuşacağını bildirdi.

Gaziantep Tıp Fakültesinin uçar profesörlerden kurtarılması ve devamlı öğretim üyelerine kavuşturulması için saat 18 de Ticaret ve Sanayi Odasında bir toplantı yapıldı. Toplantıda her yıl üstün zekalı ve öğretim üyesi olabilecek niteliklere sahip üç öğrencinin burslu olarak okutulması, Avrupa ve Amerika'da yapacakları ihtisaslar için bir fon ayrılması konusu üzerin de duruldu. Öğretim üyesi yetiştirme fonu gerçekleştiği takdirde Gaziantep Tıp Fakültesinin gelecekteki öğretim üyesi sorunu da çözümlenmiş olacak.

Ticaret Odasında Gaziantep Tıp Fakültesiyle ilgili olarak yapılan toplantıyla ilgili geniş haberleri önümüzdeki sayılarımızda vereceğiz.

Gaziantep Tıp Fakültesiyle ilgili olarak Üniversite Senatosu tarafından 24 Eylül günü alınan olumlu karar gazetemiz tarafından gününde öğrenilmiş, habere ambargo konduğu için gazetemiz tarafından Ticaret Odasında yapılan toplantıya kadar vermemeyi bir gazetecilik namus borcu olarak kabullenerek yayınlamamıştır.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *