ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Ticaret Odasından üyelere kredi desteği

Gaziantep Ticaret Odasından üyelere kredi desteği
YAYINLAMA: 02 Kasım 2022 / 17.44
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2022 / 17.44
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, reel sektörün desteklenmesi ve canlandırılması için bankaların kredi desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Aslan, yaptığı açıklamada, oda olarak daha önce üyelerine kredi desteği sağlamak için beş ayrı banka ile protokol imzaladıklarını, son olarak da ziraat bankası ile bu konuda protokol imzalayarak kredi desteği sağlanan banka sayısını altıya çıkardıklarını belirtti.

Oda olarak, ekonomik krizden etkilenen reel sektörün finansal açıdan desteklemek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Aslan, şu bilgileri verdi: “Türk ekonomisinin dinamiğini oluşturan özel sektöre, bankaların kredi desteği sağlaması hayati önem taşıyor. O da olarak, üyelerimize uygun şartlarda kredi bulabilmek için çalışmalarımız sürüyor. Reel sektörü desteklemek ve canlandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz proje kapsamında üyelerimize 3 trilyon kredi kullandırdık. Bankalarla imzaladığımız protokollerin amacı, sektörün finans kurumlarından sağlanan kaynak ve kredilerden daha çok yararlandırılmasıdır. Özel sektörün finans sorununun çözümünde bankalara önemli görevler düşüyor.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *