ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep tam kadro seviyesindeydi

Gaziantep tam kadro seviyesindeydi
YAYINLAMA: 05 Ekim 2021 / 13.35
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2021 / 13.37
Pazar günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin organizasyonuyla, Başbakan Abdullah Gül ve beraberinde 12 Bakanın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen ‘Ekonomi Zirvesi’ne Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekici ve GASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özmen’den oluşan 5 kişilik heyet Gaziantep’i temsil ederek zirveye damgasını vurdu.

TOBB tarafından organize edilen, Başbakan ve ilgili Bakanların katıldığı toplantıda, tüm sektörlerin sorunları masaya yatırılarak çözümleri üzerinde durulduğunu belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve GSO Başkanı Nejat Koçer, reel sektörler temsilcilerinin katılımıyla böyle geniş kapsamlı bir toplantının Özal’dan sonra ilk defa yapıldığını hatırlattı.

Toplantıyı organize etmek ve içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu, toplantıda ihracatın önündeki engellerin kaldırılması, enerji fiyatları ve faizlerin yüksekliği gibi pek çok konunun ete alınarak çözüm önerileri üzerinde durulduğunu söyleyen Koçer, “Ben insanları iyimser gördüm. Herkesin yüzü gülüyordu. Umarız hükümet bizi hayal kırıklığına uğratmaz, sorunlara çözüm üretir ve uygulamaya koyar” dedi.

TÜSİAD’ın hükümeti eleştirmesini henüz erken bulduğunu kaydeden Koçer, “TÜSİAD başkanının açıklamasını çok erken buluyorum. TOBB olarak biz bu hükümete 6 ay süre verdik. Bu da makul bir zaman. Umarız o güne kadar öncelikli olan sorunlara çözüm getirirler. Bunu isterken de yaşanılan krizden dolayı biraz aceleci davranıyoruz. Onda da haklıyız” dedi.

Oturumun öğleden sonra, sektör temsilcilerinin konuştuğu bölümünde söz alan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise, Irak konusunda hükümetin izlediği barışçıl ve ülke menfaatlerini ön plana alan politikaya destek vererek, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen başkanlığında Irak’a yapılan iş ziyaretinin son derece doğru ve faydalı olduğunu bildirdi. Aslan, hükümetin barışçı, dengeli, BM kararlarına dayalı bir politika izlemesinin memnuniyet verici olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, tekstil sektörünün sorunlarını, üretim aşamalarında KDV'nin düşük tutulması ve sigorta tavan priminin yüksekliğinin istihdamı nasıl engellediğini ifade etti. Daha sonra GASBAŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öz-men, Serbest Bölgelerin sorunları ile ilgili açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *