ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep-Şanlıurfa otoyol Projesi tamamlanıyor

Gaziantep-Şanlıurfa otoyol Projesi tamamlanıyor
YAYINLAMA: 28 Ekim 2022 / 13.41
GÜNCELLEME: 28 Ekim 2022 / 13.41
Karayolları 9. bölge müdürü Abdullah Sapaz, yapımına 1999 yılında başlanan Gaziantep-Şanlıurfa otoyol projesinin 2004’te tek şerit olarak ulaşıma açılacağını söyledi.

Sapaz, Akçakale Sınır kapısının sınır ticaret merkezi olarak düzenlenmeye başlanmasıyla, otoyolun öneminin ortaya çıktığını ve çalışmalara ağırlık verildiğini kaydetti.

Projenin bölgenin tarım, Sanayi ve turizm potansiyelinin İskenderun ve Mersin limanları ile dış dünyaya sunulması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Sapaz, şöyle konuştu: “2001 yılında tamamlanması öngörülerek ihale edilen otoyol, yeterli ödenek gelirse, iki yıl içinde tamamen hizmete girer. Çalışmalar, Irak’ta ki savaşın sona ermesi ve insani yardımın mevcut yoldan verilmesi nedeniyle, tek şerit açılacak şekilde düzenlendi. Böylece, 7 kilometrelik bir alanda sürdürülen çalışma Mayıs’ta tamamlanacak. Yani otoyol 2004’te tek şerit olarak ulaşıma açılacak.”

Sapaz, Proje, Şanlıurfa-Suruç, Suruç-Birecik ve Birecik-Gaziantep olmak üzere 3 kısımda yürütüldüğünü, Suruç-Şanlıurfa arasındaki yolun %70’inin, Birecik-Suruç arasındaki yolun %95’inin, Birecik-Gaziantep arasındaki yolun ise %70’inin tamamladığını belirterek, “Alt yapısı tamamlanan projenin bağlantı yolları, üst geçitleri, üst yapısı düşünüldüğünde projenin %48’lik kısmı inşaat aşamasındadır” dedi.

Sapaz, çalışmaların, Şanlıurfa-Gaziantep arasında Konya inşaat ve Mak-Yol inşaat, Birecik-Gaziantep arasında ise Özdemir inşaat, Tekfen inşaat ve Tubin inşaat şirketlerince yürütülmekte olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *