ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Rotary Kulübü kırtasiye yardımı yaptı

Gaziantep Rotary Kulübü kırtasiye yardımı yaptı
YAYINLAMA: 10 Ocak 2023 / 17.25
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2023 / 17.25
Gaziantep Rotary kulübü, Karacaoğlan ilköğretim okulu kütüphanesi 300 kitap bağışında bulunurken, 160 öğrenciye de kırtasiye yardımı yaptı.

Öncelikli konu eğitim

Gaziantep Rotary Kulübü’nün 2003-2004 döneminde eğitim ve öğretime ağırlık vermeyi hedef olarak belirlediği, bu konuyla ilgili pilot bölge olarak Selimiye mahallesinin seçildiği belirtilirken şu açıklamalara yer verildi:

“Selimiye Mahallesi’nde bulunan Karacaoğlan İlköğretim Okulu da eğitim programımıza alındı. Okul müdürü Salih Özdal’ında bizimle eğitim konusunda özverili çalışmaları sonucu öncelikle 16 Eylül 2003’te atık kağıt toplama projesi ile elde edilen gelir ve kulüp katkılarıyla, okulda ihtiyaç sahibi 160 öğrenciye kırtasiye paketi dağıtıldı. Bu paketin içinde iki adet çizgili kareli, iki adet harita metot, bir resim-müzik defteri, yarım düzine karakalem, üç kırmızı kalem, silgi ve kalemtraş bulunmaktadır. Ayrıca Karacaoğlan ilköğretim okulu kütüphanesine 300 kitaptan oluşan yardımcı ders ansiklopedisi bağışı yapıldı. Yine aynı okula bahçede öğrencilerin su ihtiyaçları için yapılan çeşmenin yüzey kaplamasına 20 metre kare fayans yardımında bulunuldu. Bunun yanında okuldan bir öğretmen Tarsus’ta kolay okuma yazma projesi çerçevesinde okuma yazma eğitim kursuna gönderilip üç gün Tarsus’ta 2430. Bölge Rotary tarafından hazırlanan seminere katılan öğretmen Metin Karakuş eğitimini tamamlayarak sertifikasını alıp okula döndü. KÖYE Projesi eğitim seminerini bitiren Karakuş, 13 Ekim de Karacaoğlan ilköğretim okulunda hazırlanan bir sınıfta 25 kişilik gruplar halinde eğitime başlayacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *