ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Radyosu bir aldatmacadır

Gaziantep Radyosu bir aldatmacadır
YAYINLAMA: 05 Ocak 2023 / 11.11
GÜNCELLEME: 05 Ocak 2023 / 11.11
Diğer güçlü radyolar mahalli yayınlar yaparken Gaziantep Radyosu sadece verici niteliğinde olacak Gaziantep milletvekillerinin, iş işten geçmeden hemen müdahalesi faydalı olacaktır.

Anavatan Partisi İl Başkanının talebi üzerine, Gaziantep’in dert ve sorunlarını parti binasında yaptığımız görüşmede anlattık ve yeni milletvekillerimiz adına genel sekreter Sayın Mustafa Taşar’la konuştuk.

Konuşan: Adil Dai

Sayın Mustafa Taşar, iktidar partinin iki numaralı adamı. Bu nedenle:

-“Evet, biz bu problemi halledeceğiz…” demesi önemlidir.

İşte bu düşünce ile ben de halkımızı çok üzen bir konuyu Sayın Taşar’a açtım ve ilgisini istedim. Konu şu: Türkiye’de 10 adet il radyosu vardır. Bunlar halkımızı yabancı radyoların zararlı etkilerinden korumak amacıyla kurulmuştu. Her biri 2 kw gücünde olan bu küçük radyolardan Van olduğu gibi bırakıldı, Kars çok yakın olduğu için Erzurum’a bağlandı. Diğer radyolardan hepsi en az 100 misli büyütüldü. Onların yerine 200-300-600 kw gücünde radyolra kuruldu. Yalnız Gaziantep radyosu kaldırıldı, yerine hiçbir şey konmadı.

Şimdi, bir sürü çabalar, gerekçeler sonunda, Gaziantep’e 600 kw gücünde büyük bir radyonun kurulacağı haberi geldi. Yer seçildi, ihalesi yapıldı, binaların yapımına da başlandı.

Ancaaaak….

Aldığımız bilgilere göre, Gaziantep’te kurulacak olan radyo büyük bir vericidir. TRT 1 ve 2’nci kanal yayınlarını bu çevreye ve uzaklara gönderecektir. Ama stüdyosu olmayacaktır, kısacası Gaziantep radyosu olmayacaktır.

Yani… Bir Çukurova, bir Ankara, bir Erzurum radyosu gibi bölgesel yayın, kan anonsu, su-elektrik kesintisi ilanı yapamayacak, ramazan ayında Gaziantep’e mahsus bir iftar programı da hazırlayamayacaktır. Bu nedenle 600 kw’lık güçlü verici, Gaziantep radyosu değildir. Bu bir aldatmacadır, avutmadır.

Sayın Mustafa Taşar dikkatle dinledi, not aldı. Bir stüdyonun ne kadara çıkabileceğini sordu, sonra da: “Merak etmeyin, titizlikle takip edeceğim, gerekeni yapacağım.” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *