ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep oto alım-satımda önde gelen illerden biri oldu

Gaziantep oto alım-satımda önde gelen illerden biri oldu
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2022 / 21.25
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2022 / 21.25
Kaya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Haili İbrahim Kaya, bir haftadan beri araç alım-satımının olmadığını söyledi. “Araç satışı yok, fiyatlar zirve yapmış durumda ve ilerleyen zamanlarda fiyatlarda bir düşüş yaşanacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Fiyatların düşeceğini öngörüyoruz

Araç fiyatlarının düşeceğinin altını çizen Kaya, “Araç satışlarından zarar edeceğimizi bile bile fiyatların düşmesini istiyoruz. Günümüzde insanlar araç alırken aylarca düşünüyor. Çünkü ‘Karar verdim, yarın araç alacağım’ devri kalmadı. Orta segmentte bir araba için 500-600 lirayı gözden çıkarmanız lazım. Asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğu bir ülkede vatandaş 500-600 bin liraya nasıl araç alsın? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemi sonrasında ‘İkinci ele alacağıma biraz daha bekler sıfır araç alırım’ diye düşünmeye başladılar” dedi.

Kaya, “Türkiye’de araçlarda yüzde 200 dolaylarında ÖTV alınıyor. ÖTV’nin düşmesi 1 milyonluk aracın 800 bin TL’ye gerilemesi anlamına geliyor. Dolayısıyla sıfır araç fiyatı bu kadar düşüyorsa ister istemez ikinci el araç daha da düşecek. Sıfır araçta ne kadar gerileme olursa ikinci araç fiyatlarında da o kadar gerileme yaşanacak. Sıfır araç almak isteyenler aracını satacak, aracı olmayanlar ikinci el araçlara yönelecek. Bu da sektöre bir hareketlilik getirecek” tespitinde bulundu.

Başkan Kaya, “Otogarın karşısındaki galericiler sitesinde 600, Mavikent galericiler sitesinde 80, oto centerde 120 ve Küsget’te 200 ve As Ticaret galericiler sitesinde 120, Demirbey galericiler sitesinde 120 olmak üzere kentimizde toplamda bin 250 galerici bulunuyor ve yapımı devam eden 6-7 galeri var. Şu anda Gaziantep oto alım-satımda Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi oldu. Geçmişte İstanbul’a araç almaya giderken, şimdi kentimize araba almaya geliyorlar” diye belirtti.

Nurdağı’nda Türkiye’nin en büyük ticari araç alış-verişi yapılıyor

Galerici sayısının artmasının fayda getireceğini sözlerine ekleyen Kaya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kaya, konuşmasını şöyle bitirdi: “Şehrimizde ne kadar fazla galerici olursa hem şehrimiz hem de ülke ekonomisi kazanır ve diğer illerden araç almaya gelen kişi sayısı da artacak. Nurdağı’nda Türkiye’nin en büyük ticari araç alış-verişi yapılıyor. Galericilerin yanı sıra emekli, işçi, memur, kapıcı oto alım satımı yaptığında sektör büyük zarar görüyor, haksız rekabet ortaya çıkıyor, ülkemiz maddi zarara uğruyor. Bir türlü bu sorunun önüne geçilemiyor.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *