ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep, orta riskli (sarı) iller arasında

Gaziantep, orta riskli (sarı) iller arasında
YAYINLAMA: 02 Mart 2021 / 14.37
GÜNCELLEME: 02 Mart 2021 / 14.37
Bilim Kurulu il il risk haritasını belirledi

Bakan Koca'nın paylaştığı 'risk haritası'nda Karadeniz Bölgesi'nin neredeyse tamamı çok riskli kategoride yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin Covid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak 4 renkte gruplandırıldığı haritayı paylaştı. Koca'nın paylaştığı haritada, AKP'nin 'lebaleb' dolu kongrelerinin düzenlendiği Karadeniz Bölgesi'nde yer alan iller çok riskli kategorisinde yer aldı.

'Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz'

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından risk haritasını paylaşan Koca, ''İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz'' ifadelerini kullandı.

Riskli iller:

Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı)

Haftada bir güncellenecek illerin risk haritası bugün itibariyle şöyle:

Düşük riskli (mavi) iller

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli (mavi) iller olarak açıklandı.

Orta riskli (sarı) iller

Ankara'nın yanı sıra Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars da orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Yüksek riskli (turuncu) iller

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Çok yüksek riskli (kırmızı) iller

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.

İllere göre haftalık vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20-26 Şubat haftasında illere göre 100 bin nüfusa düşen Covid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı.

İllere göre haftalık (20-26 Şubat) Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 89,90, Ankara'da 39,84, İzmir'de 53,42 oldu.

Haftalık verilere göre Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize, 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller oldu.

Bakan Koca'dan 'risk kategorisi' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda illerin risk kategorilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bilim Kurulumuz, illerin risk kategorilerini belirlemede 100.000 nüfusa düşen haftalık vaka sayısı ile birlikte yapılan PCR testlerinin pozitiflik oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve entübe hasta artışını dikkate aldı. Kademeli normalleşmek elimizde."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *