ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep modern bir şehir havasına girdi

Gaziantep modern bir şehir havasına girdi
YAYINLAMA: 09 Haziran 2021 / 14.53
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2021 / 14.53
Adana girişi ve hava alanı yollarından sonra Başkarokol’dan Burç kavşağına kadar 4 km’lik mesafe çift yol haline getirilecek

Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre Adana girişi, yeni garajlar, Evren Paşa caddesinden sonra şimdi de aynı şekilde ortası ağaçlıklı ve çiçekli gidiş geliş çift yollu Başkarakol'dan Burç kavşağına kadar olan 4 kilometrelik yolun açılmasına başlanacak.

Trafik müdürlüğü önünden başlayarak ODTÜ’ye kadar olan Kilis yolunda kaldırımın bulunmaması nedeniyle sık sık trafik kazaları olmakta, can kaybına sebebiyet verilmekte idi. Şehrin üç girişinin modern bir görünüşe kavuşturulmasından sonra Kilis yolunun da aynı şekilde imarı için karar alındı.

Başkarakol’dan başlamak üzere Burç kavşağına kadar olan 4 kilometrelik yol gidişli gelişli hale sokulacak. Yolun ortasında ağaçlar ve çiçeklik bulunacak, kaldırımlar açılacak.

Yapılacak yolun bu yılki etabı ODTÜ’ye kadar olacak. Gelecek yıldan itibaren de ODTÜ'den Burç kavşağına kadar olan kısmı tamamlanacak. İlgililer yeni yaptırılacak asfalt yolun sokaklardan kışın akacak çamurlu sularla kirlenmesini önlemek amacıyla yola açılan sokak ve caddelerde çamur gelmeyecek şekilde asfaltlanacak ve tanzim edilecek. Yolun açılması ve asfaltlanmasıyla, tanzim için 1983 yılı bütçesine gerekli ödenek konulacak.

Geldiği günden beri şehrin modern bir görümüme kavuşması için büyük çaba harcayan ve icraatlarıyla bunu ispat eden Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ'un Kilis, Burç kavşağına kadar olan kısmı da tamamlayarak hizmette sokması bekleniyor. Bu suretle Vali Konağı Mahallesi, ODTÜ çevresinde oturanlar ve Binevler semti sakinlerinin büyük bir sorunu da çözüme kavuşmuş olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *