ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Lisesi’nin Baklava Günü yapılıyor

Gaziantep Lisesi’nin Baklava Günü yapılıyor
YAYINLAMA: 15 Ekim 2020 / 15.10
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2020 / 15.10
İhtiyar delikanlılar bugün çocuklaşacak. Gaziantep Lisesi’nin kuruluşunun 49. yıldönümüne tesadüf eden bu pazar törenlerle kutlanacak. Her yıl yapılması bir gelenek haline getirilen kutlamalar Baklava Günü alarak anılıyor.

Bugün saat 10’da Gaziantep Lisesi’nin eski mezunları okulda toplanacak. Sınıflar mezuniyet yıllarına göre dizilerek muntazam bir şekilde sınıflara girecek. Daha sonra kendilerini okutan öğretmenlerden birisi sınıfa girerek bir saatlik ders yapacak. Ders esnasında küçükken muziplikler yapan öğrencilere yaptıkları tekrarlatılacak, anılar tazelenecek. Bir saatlik dersten sonra bahçeye inilerek hep birlikte İstiklâl Marşı söylenecek.

Daha sonra toplantı salonuna geçilecek. Burada açış konuşması Gaziantep Lisesi mensupları derneği başkanı Ali Fuat Bilen tarafından yapılacak. Bayram Kemal öğrencilerine son dersini vererek, şehrimize hizmet yolunda yeni dersler ve ödevler verecek.

Son olarak çeşitli eğlenceler düzenlenecek, yemekler ve lise gününün alâmeti farikası olan baklava ikram edilecek. Bu arada da vetiyelere verilen numaralara göre piyango çekilişi yapılacak. Eğlence esnasında ve yemek sırasında zamanın muzip öğrencileri eskiden olduğu gibi yine marifetlerini gösterecek. Baklava Günü’nün çök eğlenceli geçmesi bekleniyor. Aynı zamanda şehrimize yeni hizmetlerin getirilmesi açısından da önemli kararların alınacağı sanılıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *