ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Lisesi çevreye damgasını vuran bir kuruluştur

Gaziantep Lisesi çevreye damgasını vuran bir kuruluştur
YAYINLAMA: 05 Ekim 2021 / 13.34
GÜNCELLEME: 05 Ekim 2021 / 13.34
Gaziantep Lisesi’nin kuruluşunun 50. yıldönümü dün saat 10.30’da lise salonunda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan, lisenin ilk öğretmenlerinden Ferit Ginol, Hüsnü Gökçe, Ali Bilen, Ömer Arpacıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan, İlköğretim Müdürü İsa Gülşen, mezun liseliler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Atatürk için saygı duruşu, onu takiben istiklâl Marşı topluca söylendi, Açış konuşmasını yapan okul müdürü Sabri Turan: “Gaziantep'teki yetişkin kişilerin yüzde 95'i bu liseden mezundur, övünüyoruz. Bu kente saygınlık kazandıran lisemiz övünsün.” Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan:

“Gaziantep Lisesi’nin olduğu kadar Gaziantep’te de en onurlu, en güzel gündür bugün. Öyle kurumlar vardır ki çevresine damgasını vurur. Gaziantep Lisesi de Türkiye genelinde böyle bir kuruluştur. Bu lise 6 kilometre çevresindeki öğrencilere hizmet veriyor. Artık yetmiyor. Yeni liseler için hepinizin ilgi ve yardımlarını bekliyorum.” Şiir korosunu sunan öğretmen Çerçioğlu da insanı insan, vatanı vatan yapan öğretmendir.” Dedi. Eski öğrenci ve öğretmenlerden Alı Bilen: “Bu vatan dünyanın en güzel vatanı, bu millet dünyanın en onurlu, en büyük milletidir. Okulu okul yapan değerli öğretmendir. Onun öğrencileri de, meydana getirdiği toplum da değerli, bilinçli olur.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *