ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

”Gaziantep, kültürünü kaybetmiş bir kent”

”Gaziantep, kültürünü kaybetmiş bir kent”
YAYINLAMA: 15 Ocak 2021 / 13.19
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2021 / 13.19

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bir ilk daha gerçekleştirilerek kentin yetiştirdiği ünlü yazar ve gazeteciler kent halkıyla buluşmaya başladı. Etkinliklerin ilk gününde yazar Faruk Bildirici bir söyleşi programına katılarak kitaplarını imzaladı. Bildirici, Gaziantep’e çok şey borçlu olduğunu belirterek, “Gaziantep bana çok şey verdi” dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve 20 civarında sanatçı ve yazarın davet edildiği “Gaziantep değerleriyle buluşuyor” etkinlikleri kapsamında dün Öğretmenevi Salonu’nda Adil Yalçın’ın ‘Dönüş’ adlı belgeseli izlendi.

Saat 16.30- 17.30 arasında ise “Herkesin Gaziantep bir başka güzel” isimli mini bir söyleşi yapıldı. Bildirici, “Yıllarca Gaziantep’ten uzak kaldım ve bir şeyi far-kettim. Bu kent bana çok şey vermiş. Ülkü Tamer olsun, Edip Akbayram olsun ayrı ayrı yerlerde yaşamamıza rağmen bakıyoruz ki düşünce olarak aynı yerdeyiz. Bu durum Gazianteplinin, bu kentin coğrafi özelliğinin verdiği bir durum” dedi.

Gaziantep’in gelişmiş bir kent olmasına rağmen kültürünü kaybettiğini ifade eden Bildirici, “Burada belediye başkanlarına çok önemli görevler düşüyor. Bazen vahşice işlenen cinayetlerin altında Gaziantep yazısını görünce üzülüyorum. Bu kentin Gaziantep kültürünün yeniden canlandırılması için belediyeler etkinliklerini artırmalı” diye konuştu. Etkinliklere bugün Ülkü Tamer, Arif Erkin, Lütfiye Aydın ve Ahmet Ümit’in programları ile devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *