ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep kültürel bir yozlaşma içerisinde

Gaziantep kültürel bir yozlaşma içerisinde
YAYINLAMA: 17 Ocak 2021 / 17.34
GÜNCELLEME: 17 Ocak 2021 / 17.34

Geleneksel liselerarası tiyatro şenliğinin dördüncüsü düzenleniyor. 22 Okulun katılımıyla gerçekleşecek olan şenliğin, ortaöğretim düzeyindeki ilk ve en uzun süreli etkinlik olması bakımından çok önemli olduğu bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Aykaç, kültürel geçmişi çok parlak olan Gaziantep’i bugün kültürel bir yozlaşma içerisinde görmenin herkesi üzdüğünü belirtti.

Aykaç, “Amacımız şenliğimiz vasıtasıyla kentin eski görkemini yeniden yakalama yolunda bir basamak olmaktır. Almanlar II. Dünya Savaşı’nda yıkılan şehirde; hastane, okul ve evden önce on beş yıl içerisinde yüz tiyatro salonu yapmışlardır. Bunun yararını da toplum olarak görmüşlerdir. Şehrimiz, Cumhuriyet öncesi ve sonrasında muazzam bir kültür coğrafyası olarak edebiyatımıza, kültürümüze çok büyük katkılar sağlamış olmasına rağmen, bugün bir devlet tiyatrosuna sahip değil. Oysa kentimizle hiçbir konuda yanşamayacak olan birçok kentte devlet tiyatrosu var. İşte “liselerarası tiyatro şenliği” böyle bir eksikliğin ortadan kaldırılması yolunda çok büyük bir aşama sayılmalı. Dördüncü büyük bir mutluluk ve gururla halkın beğenisine sunduğumuz bu yılki şenliği artık kent sınırlarının dışına çıkararak, komşu illere taşıma zamanının geldiğini düşünüyoruz” dedi.

Şenlik sırasında öğrencilerin, çabalarının karşılığını alacağını belirten Aykaç, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile şenliği sürdüreceklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *