ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, kültür turizminde hak ettiği ilgiyi görmüyor

Gaziantep, kültür turizminde hak ettiği ilgiyi görmüyor
YAYINLAMA: 17 Aralık 2020 / 13.16
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2020 / 13.16
Gaziantep’in kültür turizmine aday kent olduğu halde yeterli ilgiyi göremediğini söyleyen Mimarlar Odası Başkanı Zafer Okuducu, dünyanın en eski yerleşim birimlerinden olan Gaziantep’in şehir merkezi ve çevresi ile kültür turizmi açısından oldukça önemli olduğunu açıkladı.

Çevresinde dünyaca ünlü Zeugma, Rumkale, Yesemek, Dülük gibi ören yerleri bulunan Gaziantep’in kalesi, An tep evleri, hanları, hamamları ve camileriyle zengin kültürünü ayakta tutmaya çalışırken, yeterli ilgiyi görmemesinin üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı.

Çevresinde bu kadar önemli tarihi bölgeleri ve bu yerleri görmeye gelen turistlere ev sahipliği yapabilecek altyapısı bulunan Gaziantep’in gereken ilgiyi görmediğini belirten Okuducu, “Kent merkezindeki tarihi doku acil ilgi beklemektedir. Kısa vadede üretilecek projeler çerçevesinde yapılacak çalışmalar kenti kültür turizmi açısından oldukça önemli yerlere taşıyacaktır” diye konuştu.

Okuducu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi olarak ilgili Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarını, yerel idareleri, sivil toplum örgütlerini, bu sorunu bir an önce çözmek ve Gaziantep’i hak ettiği noktaya taşımak için birlikte çalışmalara davet etiklerini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *