ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep kendisiyle yarışıyor

Gaziantep kendisiyle yarışıyor
YAYINLAMA: 26 Ekim 2020 / 20.50
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2020 / 20.50
Gazianteplilerle 14. Kurban Bayramını kutlama onuru yaşadığını ve bu süre içerisinde kenti çağdaş bir kent yapmak için canla başta çalıştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, önemli mesafeler aldıklarını söyledi.

Doğan, 13 yılın hizmetlerle dolu geçtiğini söyleyerek, “Hizmetlerimiz artan bir tempo ile devam etmektedir. Şehrin altyapısını yüzde 98 tamamladık. Kentin su sorununu çözmek için ciddi projeler uygulamaya koyduk, ikinci isale hattı ve üçüncü antma tesisinin tamamlanması ile şehre gelen su miktan üç katına çıkacaktır” dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada yapılan hizmetlerle ilgil bilgi veren Doğan, “GATEM’de 24 esnaf gurubunun siteleri yükseliyor. 4 Bin 500 esnafın büyük bir kısmı taşındı. Şehir rahat nefes alacak. 8 Bin hektarlık imar alanını 28 bin hektara çıkardık. Mücavir alan ikiye katlandı. Şehirde çarpık yapılaşmayı önlemek, konut sorununu çözmek amacı ile Gollüce, Çakmak, Karataş, Serince ve Taşlıca toplu konut bölgelerinde 243 bin konutluk alan imara açıldı. 3 Bin konutluk Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirdik. Şehrin kan daman olan yollar açıldı, genişletildi ve 76 kavşağın düzenlemesi yapıldı. Kişi başına düşen yeşil alan miktan 1.2 metrekareden 8, metrekareye çıkarıldı. Üç milyon 500 metrekarelik 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın 1 milyon 200 bin metrekarelik kısmı tanzim edildi.

Katı atık imha ve Değerlendirme Projesi tamamlandı. Kültür Parkı ve Alleben Deresi’nin su ihtiyacını karşılamak amacı ile Sel Kapanı yapılıyor. Pis Su Antma Projesi tamamlandı. Kentsel Terminal hizmete girdi. Çevre Yolunun çalışmalan devam ediyor. Emekli Kulüpleri emeklilere hizmet veriyor. Bilgisayar ve Yabancı Dil el beceri kurslan devam ediyor. Sokakta yaşayan çocuklanmız için “Bizim Çocuklanmız Projesi başlatıldı. Güvenevi ve İlkadım Evi hizmete girdi. Cinderesi’nde açtığımız çamaşırhanede yoksul halkımızın ça-maşırlan ücretsiz yıkanmaktadır. Kılınçoğlu mahallesinde açtığımız sağlık merkezi yoksul kesime hizmet ediyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *