ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep-Kahramanmaraş yolunda duble çözüm

Gaziantep-Kahramanmaraş yolunda duble çözüm
YAYINLAMA: 19 Mart 2023 / 17.32
GÜNCELLEME: 19 Mart 2023 / 17.32
Gaziantep-Kahramanmaraş karayolu arasında bulunan ve otoyol gişelerine de bağlantı sağlayan karayolunun 6 kilometrelik bölümünün duble yol olacağı bildirildi.

Karayolları 5. Bölge Müdürü Mahmut Çelikcan, Gaziantep-Kahramanmaraş karayolu olarak da kullanılan, aynı zamanda TAG Otoyolu ile Organize Sanayi Bölgesi çıkışı olan 6 kilometrelik kesimin, duble yola dönüştürülmesi için sürdürülen proje çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Gaziantep-Kahramanmaraş karayolu ile OSB ile otoyol gişelerini birleştiren kavşak ve buna bağlı 6 kilometrelik yolun dar ve meyilli olması nedeniyle her yıl onlarca insanın trafik kazalarında ya öldüğünü ya da yaralandığını kaydeden Çelikcan, “Mevcut yolun duble yola dönüştürülmesi için çalışmalara üç ay önce başladık. Yol çalışmaları ile ilgili projeler hazırlandı. Yolun geçtiği bölge olan Aktoprak Belediyesi ile kamulaştırma çalışması için bir de protokol imzaladık” dedi.

İmzalanan protokol gereği Aktoprak Belediyesi’nin, yol üzerinde bulunan 6 kilometrelik kesimde imar çalışması yapacağını ayrıca, arazilerin kamusallaştırma çalışmasını gerçekleştirip, yolun geçeceği bölgeyi sorunsuz olarak Karayollarına teslim edeceğini ifade eden Çelikcan, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Yolun alt yapısını 2004 yılı başında ihale etmiş olacağız. Altyapı çalışmalarının ardından Nisan ayında duble yol yapım çalışmalarına başlanacak. Tamamını karayolları ekip ve makinaları ile yapmayı hedeflediğimiz duble yolu, 2004 yılı Ekim ayı içinde tamamlayıp trafiğe açmayı planlıyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *