ANASAYFA arrow right Ekonomi

Gaziantep iş dünyasının tercihi Vesta Global ile yurt dışına açılmak oldu

Gaziantep iş dünyasının tercihi Vesta Global ile yurt dışına açılmak oldu
YAYINLAMA: 08 Mart 2022 / 17.20
GÜNCELLEME: 08 Mart 2022 / 17.20
Vesta Global, sanayi faaliyetleri ile öne çıkan Gaziantep’te iş dünyası temsilcileri ve aileleri için özel avantajlarla yurt dışında oturum ve vatandaşlık imkânı sunuyor.

Vesta Global, Gaziantep iş dünyasına özel mart ayı sonuna kadar hizmet bedeli üzerinden %25 indirim uyguluyor, bir aydan kısa sürede Avrupa Birliği’nde oturma izni imkanını sağlıyor. Programlara yoğun ilgi gösteren Gaziantep iş dünyası, yatırımlarını yurt dışına taşıyarak döviz bazında gelir imkânı elde ederken yatırımlarını güvence altına alıyor.

Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından 2017 yılında kurulan Vesta Global, yurtdışı yatırımlar kanalıyla oturma izni ve vatandaşlık programları konularında danışmanlık hizmetini kurumsal olarak veriyor.  Bu hizmeti ABD, Portekiz, Yunanistan, İspanya, Malta, Karayip Adaları, Vanuatu gibi yaklaşık 10 ülke için veren tek danışmanlık şirketi olan Vesta Global, sanayisi ile öne çıkan Gaziantep’in iş dünyası ve aileleri için farklı avantajlar sunuyor.

Şirket kurucularının verdiği bilgiye göre Gaziantep’in önde gelen ailelerinin tercihi Vesta Global ile yatırımlarını yurt dışına taşımak oldu.  Gaziantep iş dünyasından isimler dalgalı yüksek kurlarda döviz bazında gelir imkânı ile yatırımlarını güvence altına aldılar.  Vesta Global, bu yoğun ilgi sebebiyle Gaziantep iş dünyası için mart ayında cazip bir kampanya başlatarak bu aya özel hizmet bedeli üzerinden %25 indirim uyguluyor. Oturma izni ve vatandaşlık hakkı konusunda verdiği danışmanlık hizmetiyle Vesta Global, Gaziantep iş dünyası için ihracatta sınırları kaldırıyor, vizesiz seyahat imkânı sunuyor. Şirket kurucuları Avrupa’da gayrimenkul yatırımını tercih eden Gaziantep’in önde gelen birçok ailesinin Golden Visa kartlarını kısa sürede almış durumda olduklarını belirtiyor.

Vesta Global, Teuta Narazan’ın kurumsal hayatta geçirdiği 15 senelik tecrübesi ile Armağan Akyüz’ün 10 senesi yurt dışındaki projelerde geçerli olmak üzere 17 senelik gayrimenkul deneyimini birleştirerek hizmet veriyor. Şirket, Avrupa ülkelerinin sunduğu Golden Visa ve diğer ülkelerde yatırım yolu ile oturma izni ve vatandaşlık programları konusundaki deneyimini Gaziantep’teki iş insanlarına sunuyor. Bu programlar, gayrimenkul yatırımları, gayrimenkul fonlarına yapılabilecek yatırımlar gibi farklı yöntemlerle oturma izni ve vatandaşlık sağlayarak, sürekli vize alma ihtiyacı olmadan ülkeler arası seyahat imkânı sunuyor.  Avrupa ülkelerinde yapılan yatırımdan elde edilen kira gelirlerinin döviz bazında güvence altında olması da iş dünyasına büyük avantaj sağlıyor.

Vesta Global’in danışmanlığını sunduğu ve büyük avantajları beraberinde getiren Portekiz’den Vanuatu’ya seçenekler sunan programlardan bazıları şöyle;

Portekiz’de bu yıl uygulanmaya başlanan yasayla nüfus yoğunluğu az bölgelerdeki yatırım miktarı 280 bin Euro seviyesinde mümkün olabiliyor. Önümüzdeki dönemde değerlenecek bu bölgelere kayması beklenen yatırımlar, kazanç fırsatını da birlikte sunuyor.

Golden Visa olarak tanımlanan ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından uygulanan programlarda Portekiz’de yaşama ve ikamet zorunluluğu olmadan 5. yıl sonunda vatandaşlık hakkı kazanılıyor. 5 yıldan sonra daimî oturma izni veya vatandaşlık hakkı elde edildiğinde yatırım elden çıkarılabiliyor.  

Yunanistan’da kentsel dönüşüm sebebiyle vergi oranlarının %24’ten %3.06’ya düşmesiyle birlikte daha avantajlı ev sahibi olma fırsatları doğdu. İçinde bulunduğumuz dönemde yeni ve modern projeler yapılıyor ve temelden yatırım yapıldığında bu yatırımlar çok değer kazanıyor.

Vesta Global’in programlarına yeni eklenen Vanuatu’da 135 bin USD’lik hibe yolu ile sadece 45 günde vatandaşlık imkânı sunuluyor. Bu vatandaşlık ile İngiltere, Avrupa, Rusya dahil 140 ülkeye serbest dolaşım hakkı kazanılıyor. Vatandaşlık hakkı için yapılacak yatırım için nakit veya kripto para ile ödeme

imkânı sunuluyor. Vanuatu vatandaşı olunduğunda ülkede şirket kurma ve vergi avantajlarından faydalanma gibi imkanlar da doğuyor. Bu imkanlar Türk iş dünyasına yurt dışında daha rahat dolaşım, ticaret, ihracat imkanları için avantajlar sağlıyor.

Özellikle yaşanmakta olan pandemi ve seyahat sınırlamaları gibi durumlarda, öncelikle iş insanları için büyük kolaylık sağlayan bu programlar, turistik amaçlı seyahatler için de engelleri ortadan kaldırıyor. İş dünyasında faaliyet gösteren kişiler için önem taşıyan ve ticari faaliyetlerinde kolaylık sağlayan ‘anında pasaport’ imkânı programın sağladığı faydalar arasında bulunuyor.

Oturma izni programları eğitimini yurt dışında tamamlamak isteyen öğrenciler için de büyük kolaylık sunuyor. Gayrimenkul veya fon yatırımı sonucu öğrenciler o ülkenin devlet okullarında hatta Avrupa vatandaşlığı aldıktan sonra tüm Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerde eğitim görme imkanına sahip oluyor. Yatırım yoluyla başvuru sahiplerine ve çocuklarına çalışma ve sosyal imkanlardan faydalanma hakkı sağlıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *