ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep havaalanı pisti beton kaplanacak

Gaziantep havaalanı pisti beton kaplanacak
YAYINLAMA: 30 Eylül 2020 / 13.21
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2020 / 21.17
Pilotlar, Gaziantep’e gelmek istemiyordu

Danışma Meclisi Temsilcimiz Dr. Akdemir Bayındırlık Bakanına yazılı soru sordu. Daha önceki sayılarımızda yayınladığımız gibi şehrimize uçak seferleri ilk sıralarda her gün yapılırken daha sonra üçe düşürüldü, son olarak da iki güne düştü. Bu yüzden hava yollarından Gazianteplilerin yararlanmaları çok güçleşti.

Hava yolları seferlerinin devamlı düşmesi yanında Gaziantep hava alanı pis tinin dünya standartlarına uymaması, her an bir kazanın olabileceği gerekçesiyle pilotlar Gaziantep’e gelmek istemiyorlardı, özellikle kışın, alanın donla kaplanması, buzlanması hallerinde uçakların piste inmesi tamamen güçleşiyordu. Yukarıda belirlenen sakıncaların giderilmesi, uçak seferlerinin rahatlıkla yapılması için hava alanının pistinin betonla kaplanması gerekiyordu. Sorunu iyi bilen ve yakından takip eden Gaziantep Danışma Meclisi üyesi D. Mehmet Akdemir, Bayındırlık Bakanı Tahsin Ünal'a yazılı bir soru sordu. Bunun üzerine Bakan Önal Danışma meclisinde bir konuşma yaparak Gaziantep Hava alanı pistinin betonla kaplanması için 1982 yılı bütçesine ödenek konduğunu ve çalışmaların bu yıl bitirileceğini açıkladı.

Gaziantep Hava alanının bu yıl beton kaplama yapılacağının kesinleşmesi üzerine Dr. Akdemir hayırlı haberi bizlere ulaştırdı. Pistin beton kaplaması yapıldıktan sonra uçaklar en kötü hava şartlarında dahi Gaziantep hava alanına inebilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *