ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep, gerçekten değer verdiğim bir KOBİ kenti

Gaziantep, gerçekten değer verdiğim bir KOBİ kenti
YAYINLAMA: 23 Aralık 2020 / 13.06
GÜNCELLEME: 23 Aralık 2020 / 13.06

Son yıllarda Gaziantep’te ekonomik kriz dolayısıyla büyük emeklerle kurduğumuz Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların tek tek kapandığını duyuyorum. Yine küçük sanayi geliştirme bölgesinde nerede ise iş yerlerinin, yani KOBİ’lerin yansı kapanmış durumda diye duydum. Buna rağmen Gaziantep hâlâ kendi dinamiğiyle ayakta kalmaya çalışıyor. MHB Bunu başarması bizim için çok önemli.

Bu hükümet, Maliye politikalarındaki yanlışlıklarla, yüksek KDV oranlan ile satışları, üretimi ve istihdamı yok etmiştir. Üretimin, istihdamın ve satışların, dolayısıyla da ekonominin canlanması mali afla mümkün olabilir. Çünkü borcun altında ezilen çiftçinin, esnafın üretimi durmuştur. Üretim durunca, ekonomi de işlemez hale gelmiştir. Gündeminde sadece batık bankalara yer veren iktidar biraz da çiftçiye, esnafa destek olalım da, af çıkaralım. Üretimi arttıralım. Ekonomiyi canlandıralım dememektedir.

Yaşanan devalüasyonla yüksek faizler, gerileyen üretim ve satışlar, tüm reel sektörü, üreticileri, esnafı, KOBİ’leri sanayicileri ve ticaret erbabını ekonomik açmaza sürüklemiş, bu kesimler vergi, sigorta ve borçlarını ödeyemez hale gelmişlerdir. Bugün devletle vatandaş, kriz nedeniyle icralık haldedir. Biz DYP olarak bir vergi barışı yapılmasından yanayız. Bunlar soyguncuya, katile af çıkardılar. Biz üreticiye, sanayiciye, esnafa ve ticaret erbabına mali af çıkaracağız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *