ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep genelinde 305 okula kütüphane kazandırılacak

Gaziantep genelinde 305 okula kütüphane kazandırılacak
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 19.57
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 19.57
Millî Eğitim Bakanlığımızca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Gaziantep'te de birçok kütüphanenin oluşturulması planlamaya alındı. Proje, mevcut kütüphanelerin iyileştirilmesini ve hiç kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılmasını amaçlıyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe,”Gaziantep genelinde 305 okula kütüphane kazandırılması için gerekli çalışmalar başlatılmış, çok kısa sürede 109 okulun kütüphaneleri tamamlanmış ve kullanıma sunulmuştur. Kalan 196 okulun kütüphanelerinin hazırlık çalışmalarında da sona gelinmiştir. Planlamaya alınan kütüphaneler Gaziantep'teki meslek liselerimizin atölyelerinde tasarlanıp hazırlanmaktadır” dedi.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, "Planlamaya aldığımız kütüphaneleri çok kısa sürede tamamlayarak okullarımıza teslim ediyor ve çocuklarımızın kullanımına sunuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada 109 okulumuzun kütüphaneleri kullanıma hazır hale getirilmiştir. Önümüzdeki hafta planladığımız sayıya ulaşacağız. Aynı zamanda kütüphanelerin hızlı bir şekilde kitap donatımı için de kurumsal iş birliklerimiz bulunuyor" dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *