ANASAYFA arrow right Spor

Gaziantep FK, Trabzonspor ile mücadele edecek

YAYINLAMA: 18 Eylül 2022 / 19.30
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2022 / 19.30
Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde saat 17.00'de başlayan karşılaşmayı hakem Mete Kalkavan yönetecek

Ligde 3 galibiyet,1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 10 puan toplayan Karadeniz ekibi, zorlu maçtan galibiyetle ayrılarak üst sıralara tırmanmayı hedefledi.

Trabzonspor'da Edin Visca, Dorukhan Toköz, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Buruno Peres, Yusuf Yazıcı, Gbamin ve Larsen'in sakatlıkları bulunuyor.

Gaziantep ekibi, ligde oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 11 puan topladı. Rakip fileleri 11 kez havalandıran kırmızı-siyahlı ekip, kalesinde 7 gole engel olamadı.

  1. randevu
    Trabzonspor ile GaziantepFK , Spor Toto Süper Lig'de 7. kez karşılaştı. İki takım arasında oynanan 6 maçta bordo-mavililerin 3 galibiyeti buldu. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililerin rakibi karşısında yenilgisi bulunmazken, söz konusu karşılaşmalarda 10 gol atarken kalesinde ise 3 gol gördü.
    UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda, Kızılyıldız karşısında aldığı galibiyetle moral bulan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de, GaziantepFK karşısında evindeki 559 günlük yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.
    Sezona sancılı başlayan bordo-mavililer ligde oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. 10 puanla rakibi Gaziantep FK'nın 1 puan gerisinde yer alan Karadeniz ekibi, taraftarı önünde alacağı galibiyetle Avrupa'nın ardından Süper Lig'de verilecek milli araya moralli girmek için mücadele edecek.
    Yenilmezlik serisi
    Trabzonspor, sahasında 559 gündür yenilmiyor. 2020-2021 sezonunun 29'uncu haftasında 3-1 mağlup olduğu Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasından bu yana evinde 27 kez maça çıkan bordo-mavililer, bu karşılaşmalardan 17 galibiyet ve 10 beraberlikle ayrıldı. Söz konusu tarihten beri sahasında yenilmeyen Karadeniz ekibi, Gaziantep FK karşısında alacağı puan yada puanlar sonrasında ise Ekim 1994 ve Nisan 1996 arasındaki 28 karşılaşmalık süreçten bu yana sahasında en uzun yenilmezlik serisini tekrarlamış olacak.
    Can sıkan sakatlıklar
    Trabzonspor'da , Gaziantep FK maçı öncesi 8 oyuncunun sakatlığı bulunuyor. Ciddi sakatlıklarla sezon başında beri boğuşan Trabzonspor'da Edin Visca, Dorukhan Toköz, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Buruno Peres, Yusuf Yazıcı, Gbamin ve Larsen'in sakatlıkları bulunuyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *