ANASAYFA arrow right Güncel

Gaziantep Elektronikçiler Odası Olağanüstü seçime gitti

Gaziantep Elektronikçiler Odası Olağanüstü seçime gitti
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2022 / 20.01
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2022 / 20.52
Kozanlı düğün salonunda yapılan seçimde başkanlık için mevcut Başkan Mehmet Kaplan ile yardımcısı Cafer Nahırcı yarıştı.

Gaziantep Elektronikçiler Odası Olağanüstü seçimi Kozanlı düğün salonunda üyelerin yoğun katılımı ile yapıldı. Divan Başkanlığını İsmet Özcan, Mesut Alkava, katipliği ise Tuncay Tabur, Seyit Yenici ve Müslüm Akkuş’un yaptığı seçimde mevcut Başkan Mehmet Kaplan ile yardımcısı Cafer Nahırcı, kıyasıya mücadele etti. Seçimi 181 oy alan Cafer Nahırcı kazanırken Mehmet Kaplan ise 146 oyda kaldı.

Başkan adayı Nahırcı, oda seçimi sürecinde programlı bir ekip çalışması yaptıklarını anlattı. “İl ve ilçe merkezindeki esnaflarımızı elimizden geldiğince ziyaret etme fırsatı bulduk. Bu ziyaretler sırasında esnafımızın sorunlarını, beklentilerini ve odamızın geleceği hakkındaki görüşlerini not etme fırsatı yakaladık. Esnaflarımızın bizimle paylaştıkları görüş, fikir ve eleştirilerle yaşadığı sorunların adeta birer resmini çizdiler” ifadelerini kullandı.

Mevcut Başkan Kaplan, “Cafer Nahırcı, iki dönemden beri yanımda, bugüne kadar bana bir öneri getirdi mi? Kendisi bana başarılar dilemediği ama ben kendisine başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı. 

“Esnafımızla yapılan görüşmelerde yaşanan sorunları değil, beklentilerini, sorunların çözümlerini, elektronikçiler odasının geleceğini konuşma imkanı bulduk” diyen Nahırcı, “Sizlerin desteğiyle kazanmak istiyoruz. Kazandığımız takdirde ilk yapacağımız iş bizlere hiç yakışmayan, şimdiki odamızın yerini değiştirerek, esnafımızın gelip çayını ve kahvesini içtiği yerde işlerinin anında yapılmasını sağlamak” dedi.

Nahırcı, “Elektronikçiler odasının saygınlığının olmasını sağlayacağız. Her ayın 1. Günü dinlemek, mutlak ve kalıcı çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Çoğu esnafımız odaya kayıtlı olduğunu dahi bilmiyor. Yerini bilmiyor, bu onların kusuru değil. Odamızın yerini ve varlığını anlatarak diyalogların gelişmesini sağlamak için gerekli adımları atacağız” şeklinde konuştu.

Esnafın odaya olan aidat borçlarının faizlerini silip geri kalan borçları gerekli düzenlemeler yaparak ödeme konusunda kolaylık sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Nahırcı, “Odamıza kayıtlı olan esnafımıza Esnaf Kredi Kooperatifinde kredi kullanmasına yardımcı olacağız. Esnafın esnaf olduğunu hissettireceğiz. Kayıt dışı ile mücadele edilerek onları kayıt altına alıp haksız rekabete son vereceğiz. Belediyelerle görüşüp, esnafa ruhsat almalarında yardımcı olunacak. Mutlu esnaf güçlü oda ile mümkün olduğuna inandığımızdan bize yetki verildiği takdirde esnafla el ele olmak için yanınızda olacağız” diye belirtti. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *