ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor

Gaziantep Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor
YAYINLAMA: 31 Ocak 2023 / 16.34
GÜNCELLEME: 31 Ocak 2023 / 16.34
Devlet Tiyatrolarının 13. bölge sahnesi olarak hizmete giren Gaziantep devlet tiyatrosunun 30 Ekim de İstanbul devlet tiyatrosunun sahneleyeceği “Kuvay-i Milliye” adlı oyunla perdelerini açacağı açıklandı.

Büyükşehir belediyesine ait sahne ve salonu yeniden düzenlenmesiyle 557 kişi yarayabilecek bir salon konumuna getirildiği belirtildi.

“Kuvay-i Milliye” sanatseverler ile buluşacak

2003-2004 tiyatro sezonunda sürekli turne sahnesi olarak hizmet verecek olan Gaziantep devlet tiyatroları ile sanatseverler, devlet tiyatrolarının 12 değişik yerleşik sahnesinden gelecek olan birbirinden farklı oyunları izleme şansına kavuşacak.

6 değişik oyun sahnelenecek

Ekim ve kasım ayı süresince bir çocuk oyunu olmak üzere altı değişik oyun Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak. İlk olarak, Nazım Hikmet’in yazdığı Ergin Orbey’in yönettiği “Kuvay-i Milliye” 31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşabilecek.

Savaş düşlerimi çaldı

Gaziantep devlet tiyatrosunun ilk çocuk oyunu ise, Bursa devlet tiyatrosunun. Haluk Işık’ın yazdığı, Rüçhan Gürel’in yönettiği çocuk oyunu “savaş düşlerimi” çaldı 31 Ekim Cuma günü 11:00’da milli eğitim müdürlüğünün işbirliğiyle belirlenen ve hiç tiyatroya gitmemiş ya da gidememiş çocukların belirleneceği bir pilot okula ücretsiz olarak ilk temsilini verecek. Kasım’da sahnelenecek olan diğer oyunlar Ankara devlet tiyatrosu yapımı. Münir Canar’ın yazıp yönettiği “geçmiş zaman olur ki”, 6-7-8 Kasım’da sahnelenecek.

Komşu köyün delisi

Atatürk’ün Söylev’i ve Orhan Asena’nın “Kurtuluş Savaşı destanı” adlı eserinden Mehmet Ege’nin uyarladığı ve yönettiği “Kurtuluş’tan kurtuluşa” 13-14-15 Kasım’da seyircisi ile buluşacak. Üstün Dökmen’in yazdığı, Ergün Çoruk’un yönettiği “komşu köyün delisi” 13-14-15 Kasım’da, Murat Somay’ın dilimize çevirdiği, Serhat Nalbantoğlu‘nun yönettiği “Akırı ikili” ise 27-28-29 Kasım’da Gaziantepli sanatseverlerle buluşacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *