ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep bölgenin ve KOBİ’lerin başkentidir

Gaziantep bölgenin ve KOBİ’lerin başkentidir
YAYINLAMA: 11 Ocak 2022 / 14.35
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2022 / 14.35
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çevre Bakanı Kürşat Tüzmen, Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, dün Vali Lütfullah Bilgin’i ziyaret etti.

Vali Bilgin’in mangalı hediye ettiği Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, “Artık mangala ihtiyaç kalmadı, Gazianteplilerin gönlü o kadar sıcak ki bizim mangalsız da ısıtırlar” dedi.

Örnek sanayi kenti

Vali Lütfullah Bilgin, Bakanlara verdiği birifingde, Gazianteplilerin kenti örnek sanayi kenti haline getirerek çağdaşlaşmaya öncülük ettiğini belirtti. Sanayicileri minnet ve şükranla andıklarını ifade eden bilgin, mevcut hükümet döneminde kentimiz daha şanslı. Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde güçlü bir hükümet var, bu hükümet içerisinde Gaziantep’in güçlü bir bakanı var. Bu bakan sayesinde Gaziantep çok daha iyi tanınacaktır” dedi.

Gaziantep kendi çabası ile bu noktaya geldi

Tüzmen, Gaziantep’te önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu toplantıya tüm sanayicilerin başkanı ile Ankara Sanayi odası ve İstanbul Sanayi odası başkanlarının ve iki bakan olarak katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Tüzmen, Gaziantep önümüzdeki günlerde adına yakışır şekilde kalkınacaktır. Gaziantep Güneydoğu’nun kalkınmasında ekonomik bakımdan bir cazibe merkezidir. Biz de hükümet olarak Güneydoğu’nun kalkınmasına ayrı bir önem vermekteyiz. Bu düşünceyle her türlü desteği vereceğiz, müteşebbis önündeki bütün engelleri kaldırmaya kararlıyız dedi.

Ekonomiye devlet müdahale etmezse kendi içinde dinamiklerini oluşturur

Türk özel sektörünün önündeki engel kalktığı takdirde ve ekonomiye devlet müdahale etmediği sürece ekonominin kendi dinamiklerini oluşturacağını, dengelerini kuracağına inandıklarını belirten Tüzmen, vali Bilgin Gaziantep için bir şanstır. Tabii kendisinin Gaziantep’te vali olması da büyük bir şanstır. Çünkü içişleri bakanımız abdülkadir Aksu da burada valilik yaptıktan sonra bakan oldu. Belki kendisi de aynı şeyi düşünüyordur. Neden olmasın” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *