ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Belediyesi zaruri olarak Narlı’daki kum sahasını kiraladı

Gaziantep Belediyesi zaruri olarak Narlı’daki kum sahasını kiraladı
YAYINLAMA: 03 Ocak 2023 / 12.53
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2023 / 12.53
Kum temini yüzünden inşaat aksamaları önlendi

Bir kamyon kum eskiden 1500-2000 liraya satılıyordu. Belediye bir kamyon kumu 1300 liraya vermeye başladı. Belediye, kendi ihtiyacını parasız temiz ettikten sonra yılda 100 milyon lira kazanacağını tahmin ediyor.

Yıllardan beri Gaziantep ve çevresindeki inşaatların kumu, Kahramanmaraş sınırları içinde bulunan Aksu çayının Narlı kum sahasından geliyordu.

Tüm özel kurum ve resmi dairelerle inşaat sahipleri kumu buradan alıyorlardı. Son bir yıldan beri Narlı kum sahasından kum almak bir mesele oldu. Kahramanmaraş Özel İdare Müdürlüğü kum sahasını bir müteahhide ihale etti. Müteahhit burasını çeşitli nedenlerle işletemedi. Bu yüzden de özellikle Gaziantep’te inşaat işleri aksadı.

İnşaat işleri aksayanlardan biri de Gaziantep Belediyesi idi.

Kum almaya giden belediye kamyonları kum sahasında saatlerce bekliyor, bazen de orada yattıkları oluyordu. Bu nedenle belediyenin kum ihtiyacı zamanında ve yeterince karşılanamıyordu. İnşaat işleri de buna orantılı olarak aksıyor, iş programları alt üst olup uygulanamıyordu.

Belediyenin Kahramanmaraş ilgilileri ile görüşmeleri sonuç vermedi.

Bu sırada kum sahasını Kahramanmaraş Özel İdaresinden kiralayan müteahhit işi bıraktı. Özel İdarede kum sahasını yeniden ihaleye çıkarttı.

Kum konusu ile başı dertte olan ve durmadan bununla uğraşan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, ihaleye girdi ve 13 aylığı için kum sahasını 93 milyon liraya ihaleden kiraladı.

Kum sahasını bu şekilde ele geçiren Belediye Başkanlığı kum yerinde hemen düzenlemelere girdi.

Oraya bir şantiye kurdu. Şantiyede bir yükleyici makine, iki operatör, üç bekçi, üç tahsildar, üç yardımcı personel ve bir şantiye şefi bulunuyor.

Şantiye günün 24 saatinde çalışacak. Her isteyen dilediği saatte kum alabilecek. Önceden 1500 liraya verilen bir kamyon kumu, belediye 200 lira tenzilat yaparak 1300 liraya vermeye başladı.

Yapılan hesaplara göre belediye kendi ihtiyaçları dışında sattığı kum bedelinden ihalede ödediği 93 milyon lirayı çıkarttıktan sonra 100 milyon lira da bir gelir elde etmiş olacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *