ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gazeteciyi bile dolandırdılar

Gazeteciyi bile dolandırdılar
YAYINLAMA: 30 Eylül 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 30 Eylül 2021 / 14.47
Ak Zirve Limited Şirketi’nin sahibi Ahmet Kebapçı ve şirket müdürü Nihal Altıntaş ile Avukat Cengiz Gür, ‘resmi evrakta sahtekarlık’tan yargılanacak…

Yatak ve kanepe satıcısı Ahmet Kebapçı ile şirket müdürü Nihal Altıntaş, eski müşterilerinden ellerinde kalan teminat senetlerinin tarihini değiştirerek ödenen paraları yeniden tahsilata girişti. Bu yolla ellerinde senedi kalan eski müşterilerin evine haciz gönderilerek, paralar yeniden tahsil edildi. Kebapçı ve Altıntaş’ın eski müşterilerine hacze giderek paraları ikinci kez tahsil eden Avukat Cengiz Gür hakkında da “Olayda hukuk ve fiili katkısı bulunduğu’’ kanısına varılarak Adalet Bakanlığından yargılanması için izin istendi.

1997-98 yıllarında Yataş’ın bayiliğini yapan ve koltuk, kanepe ve yatak satan Ahmet Kebapçı ve Nihal Altıntaş, aradan 4-5 yıl geçtikten sonra ellerinde kalan 1998 tarihli eski senetlerin tarihini 2000 olarak değiştirip, senette yazılı rakamların üzerine faizini de ekleyerek yeniden tahsilata başladı. Olayı anlamayan ve bir yanlışlık olduğunu düşünen müşteriler, icra takibine zamanında itirazda bulunmadığı için Avukat Cengiz Gür evlere hacze gitmeye ve paraları yeniden tahsil etmeye başladı.

Ahmet Kebaplı ve Nihal Altınbaş’ın dolandırdığı müşterilerden biri de gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nurgül Balcıoğlu oldu. Aradan 4 yıl geçtikten sonra yapılan icra takibini ciddiye almayarak şirket yetkililerini arayan ve bu arada yasal süresi içinde itirazda bulunmayan Balcıoğlu’nun evine Avukat Cengiz Gür tarafından haciz getirileceği bildirildi. Gür, “Elimde başka boş senetleriniz de var” diye şantaj yaparak, 1998 yılında ödenen 372 milyon borcu faizi ile birlikte 800 milyon lira olarak tahsil etti. 800 Milyon lira Cengiz Gür’e 4. İcra Dairesi Müdürü’nün huzurunda ödendi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Nurgül Balcıoğlu, icraya konan senet üzerinde tahrifat yapılarak alınmış paraların yeniden tahsil edildiğini ve Cengiz Gür ve müvekkilleri hakkında dava açacağını söylediği için, Cengiz Gür, 800 milyonu alıp, dosyadaki senedi kendisine parayı teslim eden muhasebe sorumlusu Arzu Bulut’a vereceği yerde, delili geçersiz hale getirme yoluna gitti.

Dosyadan aldığı senedin tarih kısmını 4. İcra Müdürü’nün huzurunda iyice karaladı. Parayı teslim eden Arzu Bulut “Neden böyle yapıyorsunuz” diye müdahale ettiğinde, “Böyle yapılması gerekir” diye yanıt verdi. Genel Yayın Yönetmenimiz Nurgül Balcıoğlu, borcunu ödediğine dair belgeler ve aynı numarayı ve miktarı taşıdığı halde tarihi değiştirilen senetlerle birlikte Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, Ahmet Kebapçı, Nihal Altıntaş ve ‘elinde başka boş senetler bulunduğunu’ söyleyerek kendisinden haksız yere para tahsil eden Avukat Cengiz Gür hakkında suç duyurusunda bulundu. Yataş bayiliğini bıraktıktan sonra Ak Zirve Limited Şirke-ti(Şirketin Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ve GTO’da kaydı bulunmuyor) olarak Gollüce Bölgesi’nde faaliyetine devam eden Ahmet Kebapçı ve Nihal Altıntaş, yapılan tebligata rağmen uzun süre polisi de atlatarak ifade vermeye gelmedi. Balcıoğlu’nun uzun uğraşları ve Emniyet Müdürü Ali Kalkan’dan ricada bulunması üzerine şahıslar savcılığa ifade verdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *